CANON EOS M5 – kako mi je novi fotić donio nove poslove

0

Povodom prelaska na ljetno računanje vremena i pomicanja kazaljke na satu, Canon mi je zadao zadatak da fotkam 23 lokacije u Zagrebu u 23 sata. Facebook i Instagram fanovi su mi davali sugestije što bih trebao fotkati, a u ovom zanimljivom projektu sam koristio Canon EOS M5 fotoaparat.

Kip Sv. Juraja kraj Kamenitih vrata Foto: Josip Novosel, Flash.hr Canon EOS M5
Kip Sv. Juraja kraj Kamenitih vrata
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Canon EOS M5
Slastičarnica Magnolia Foto: Josip Novosel, Flash.hr Canon EOS M5
Slastičarnica Magnolia
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Canon EOS M5

Sve 23 fotke možete pogledati na Facebook stranici Canon Hrvatska.

Kako sam se družio s fotićem mjesec dana, a on mi je nepohodan za rad na Flash.hr portalu, tako sam ga svakodnevno koristio za posao. Što sam više fotografija objavljivao, to mi je telefon više zvonio. Stizali su mi upiti sa svih strana ”Jel’ nam možeš doći fotkati apartmane na more, jel’ nam možeš doći fotkati klopu u restoranu, a javile su mi se i neke zgodne cure koje su se htjele naći samnom, ali samo kako bih ih fotkao:)”

 

Prije sam morao prebacivati fotke na komp pa ih onda pregledavati i obrađivati u Photoshopu, a za to sam gubio jako puno vremena. EOS M5 ima wifi, tako da sam odmah mogao prebaciti fotke na mobitel, malo ih obraditi i istog trena objaviti na Facebooku, Instagramu ili ih poslati na mail klijentu.

Cheese bar - proljetna plata foto: Josip Novosel, Flash.hr
Cheese bar – proljetna plata
foto: Josip Novosel, Flash.hr
Konoba Miseria Nobile - plata Forca Dalmatina Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Konoba Miseria Nobile – plata Forca Dalmatina
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Barbieri's - tuna tartar Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Barbieri’s – tuna tartar
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Posebno mi je drago što me jedan od najboljih svjetskih proizvođača cipela, hrvatski brand Strugar, angažirao za fotkanje njihove nove proljetne kolekcije, a fotografije koje sam radio CANON EOS M5 fotoaparatom se sada nalaze u njihovom novom internacionalnom katalogu.

Cipele Strugar Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Cipele Strugar
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Cipele Strugar - Cambridge i Brighten Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Cipele Strugar – Cambridge i Brighten
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Cipele Strugar -Chelsea Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Cipele Strugar -Chelsea
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Iako su danas mobiteli sjajni i s njima se mogu napraviti sjajne fotografije, fotke fotoaparatom su puno kvalitetnije. Osjetio sam to odmah i na Instagramu jer sam počeo dobivati više lajkova na fotke. Sve u svemu, nikad nisam imao više posla, tako da vrijedi ona stara narodna ”Koliko para, toliko muzike.” Isplati se uložiti u opremu ako se mislite ozbiljnije baviti fotografijom.

Canon EOS M5 je sjajan mali fotoaparat. Lagan je i prijenosan, tako da je idealan za putovanja, a ujedno je dovoljno moćan za ozbiljne profesionalne fotke, pogotovo kada se na njega montira dodatni adapter na koji možete staviti bilo koji profesionalniji CANON objektiv. Sjajan je za snimanje Full HD videa i odlično reproducira zvuk.

 

Bilo da ste amater koji voli fotkati i snimati svoje dogodovštine ili profesioanlni Blogger (Instagram, Facebook ili Youtube influencer), Canon EOS M5 će zadovoljiti sve vaše potrebe. Ako vas zanimaju tehničke specifikacije ovog fotoaparata, samo kliknite na ovaj link: https://flash.hr/2017/03/malo-kuciste-velika-snaga-eos-m5-novi-canonov-fotoaparat-bez-zrcala-s-vrha-ponude/

 

Hvala još jednom ekipi iz Canona što su me angažirali na ovom projektu. 14.4 objavljujemo dobitnika novog CANON EOS M3 fotoaparata. Pratite Facebook stranicu Canon Hrvatska:) https://www.facebook.com/CanonHrvatska/?fref=ts

 

Autor: Josip Novosel https://www.instagram.com/joeflashhr/?hl=hr

 

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20