Malo kućište, velika snaga – EOS M5, novi Canonov fotoaparat bez zrcala s vrha ponude

0

Zagreb, 20. rujna 2016. – Spajajući moćne performanse DSLR-a s prijenosnom praktičnošću kompaktnog formata, Canon je predstavio posve novi fotoaparat bez zrcala (mirrorless) iz serije EOS M – EOS M5. Prvi je to EOS s Canonovim procesorom DIGIC 7 koji krase i najbolje slikovne tehnologije, uključujući 24,2-megapikselni APS-C CMOS senzor i Dual Pixel CMOS automatski fokus kojim nastaju oštre, precizne fotografije i dinamični filmovi kinematografske kvalitete. EOS M5 atrakcija je u Canonovoj ponudi fotoaparata bez zrcala i savršen suputnik vrhunskih fotografa ili alternativa DLSR fotoaparatima iz srednjeg dijela ponude.

Predstavljen je i EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM – savršen svenamjenski objektiv za fotoaparate iz serije EOS M sa svestranim 8,3x optičkim zumom i stabilizatorom slike s 4 postavke za dobivanje oštrih snimaka načinjenih iz ruke. Masa objektiva iznosi samo 300 g, a on nudi vrhunske performanse u malom kućištu, što ga čini savršenim za nošenje sa sobom i snimanje svega što vidite.

Snaga, preciznost, performanse

EOS M5 prekrasno bilježi nijanse boja i profinjene razlike u osvjetljenju zahvaljujući procesoru DIGIC 7 koji nudi veću snagu obrade slika uz nižu razinu šuma, više detalja i bogatije tonove. U kombinaciji s Dual Pixel CMOS automatskim fokusiranjem spontani se trenuci mogu zamrznuti u vremenu zahvaljujući brzinama i točnosti automatskog fokusa na razini DSLR-a, dok profinjeno prepoznavanje i praćenje objekata procesora DIGIC 7 pomaže da se fotoaparat duže i preciznije usredotoči na objekte u filmovima i na fotografijama. Uz poboljšanu jasnoću i performanse, bez obzira jeste li na obiteljskom odmoru ili profesionalnom snimanju tražeći onaj jedan savršen snimak, DIGIC 7 nudi najbolje iskustvo fotografiranja.

Blistavi trenuci, od ljetnih dana do pozadinski osvijetljenih objekata, mogu se lako snimati pomoću 24,2-megapikselnog senzora koji se sastoji od mikroleća bez zazora za maksimizaciju površine senzora, povećavajući svjetlosnu osjetljivost piksela uz istovremeno činjenje da fotoaparat bude manje podložan digitalnom šumu. I senzor, koji uključuje slične tehnologije kao hvaljeni model EOS 80D, poboljšava dinamički raspon i širinu uređivanja prekrasnim sjenama i kontrastima. Za situacije u kojima je nužno plitko polje, primjerice kod portretnih fotografija ili trenutaka kreativnog izražavanja, veliki APS-C senzor fotoaparata EOS M5 omogućuje da se ističu i lako postižu efekti. Bez obzira radi li se o baratanju svjetlom ili jednostavno snimanju pod neobičnim uvjetima i uz sposobnost odabira ISO vrijednosti do ogromnih 25 600 bez potrebe za proširenjima, EOS M5 je fotoaparat koji ćete koristiti za jedinstvene fotografije izvanredne kompozicije.

Premda možete podesiti postavke tako da vam odgovaraju, ne možete uvijek kontrolirati objekt snimanja. Od životinje u pokretu od vrhunskog sportskog trenutka, EOS M5 oživljava u sekundi i može trajno snimati 7 ili 9 sličica u sekundi uz fiksno automatsko fokusiranje. Za filmove u razlučivosti Full HD 60p koji će biti bez trzaja čak i kad vi niste posve mirni, stabilizacija fotoaparata u pet osi drži kadrove na miru čak i kad se ne koriste IS objektivi, a to je još izraženije prilikom korištenja objektiva opremljenih dinamičkim IS-om.

Namijenjen baš vama

EOS M5 otpočetka je stvoren tako da ponudi najbolje moguće iskustvo. Ugrađeno veliko elektroničko tražilo smješteno je na sredini za rukovanje uređajem kao da se radi o DLSR-u, a tu su i visoka razlučivost i brzo osvježavanje od 120 sličica u sekundi radi maksimalne ugodnosti rada. Prilikom korištenja tražila LCD dodirni zaslon – vaš portal za sve postavke – može se pretvoriti u dodirnu pločicu, pa možete pomoću palca mijenjati točku ili zonu automatskog fokusiranja, oponašajući multikontrolersku funkciju joysticka s DLSR-a. Za potpunu kontrolu se na kućištu s premium završnom obradom nalazi nekoliko prilagodljivih vanjskih gumba uključujući novi brojčanik kojim se rukuje palcem za jednostavnu kontrolu ekspozicije. Radi istinske svestranosti EOS M5 može se koristiti s više od 80 EF objektiva pomoću prilagodnika za montažu EF-EOS M bez gubitka u performansama ili kvaliteti.

Povežite se, ostanite povezani

Uz mogućnost povezivanja putem Wi-Fija i NFC-a, EOS M5 nudi povezivanje putem Bluetootha®[i] kojim su vaš pametni telefon i fotoaparat stalno povezani. Preko njega možete pregledavati i prenositi slike bez vađenja fotoaparata iz torbice jer se veza automatski prebacuje na Wi-Fi kad je to potrebno. Ta se značajka može koristiti i za pretvaranje pametnog telefona u jednostavan daljinski upravljač za duže udaljeno snimanje ili hvatanje scena koji zahtijevaju brzu aktivaciju zatvarača, npr. snimke divljih životinja.

Savršena kvaliteta u svakoj sceni – EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM

EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM svestrani je objektiv s rasponom zuma od 8,3x koji nudi slobodu snimanja širokog kadra ili posvemašnjeg približavanja objektu bez potrebe za zamjenom objektiva. Uz stabilizator slike s četirima postavkama trešnja kamere je minimalizirana u uvjetima slabog osvjetljenja, čak i pri snimanju bez stativa, što je savršeno za snimanje noćnih gradskih prizora ili festivalskih svečanosti. Dinamički IS osigurava stabilne snimke u pokretu i funkcionira bez problema s internom digitalnom stabilizacijom u 5 osi fotoaparata EOS M5, pa je svaka scena oštra i jasna. Druge značajke objektiva, kao što su tehnologija STM motora za skoro nečujno fokusiranje i blenda sa 7 listova, čine EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM doista svestranim objektivom koji vas neće iznevjeriti.

Canon EOS M5
Canon EOS M5

Glavne karakteristike fotoaparata EOS M5:

  • beskompromisna kvaliteta karakteristična za EOS u doista prijenosnom kućištu
  • opremljen za snimanje spontanih trenutaka
  • savršen za kreativnu videografiju
  • prigrlite snagu i fleksibilnost EOS-a
  • u trenutku podijelite slike i filmove sa svijetom

 

Glavne karakteristike objektiva EF-M 18-150MM f/3.5-6.3 IS STM:

  • svestran i snažan objektiv za snimanje u svim prilikama
  • za oštre fotografije i filmove bez trešnje
  • glatko i tiho STM fokusiranje prilikom snimanja filmova
  • savršen pratitelj modela iz serije EOS M
  • snimajte zadivljujuće portrete s prekrasno zamućenom pozadinom
Canon objektiv EF-M 18-150mm f3.5-6.3 IS STM
Canon objektiv EF-M 18-150mm f3.5-6.3 IS STM

https://www.facebook.com/CanonHrvatska/?fref=ts&ref=br_tf

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20