Tomo ima dozvolu za ubijanje, a građani imaju dozvolu za smrt!

0

Koliko god krali, koliko god ubijali, ako ste dio odabrane elite, za vas kazne neće biti. Za sve one koji misle da reforma pravosuđa nije jedan od ključnih problema u državi: TOMISLAV HORVATINČIĆ NE IDE U ZATVOR. Sud ga proglasio krivim, ali ga je osudio na uvjetnu kaznu!

Sutkinja Kaznenog odjela Općinskog suda u Šibeniku Maja Šupe u obrazloženju presude navela je kako je u svom svjedočenju poduzetnik u više navrata istaknuo da je jedrilicu talijanskog bračnog para vidio na vrijeme dodavši da se ponašao lakomisleno upravljajući gliserom velikom brzinom. Međutim, u izricanju presude sud je uzeo u obzir olakotne okolnosti zbog kojih je Horvatinčić osuđen na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od godine i osam mjeseci.

“Sud je kao olakotne okolnosti cijenio žaljenje, odnos prema djelu i posljedicama djela, spremnost da naknadi štetu obitelji, činjenicu iz kaznene evidencije da je neosuđivan, te da je teškog zdravstvenog stanja, dok posebnih otegotnih okolnosti nije našao” obrazloženje sutkinje Maje Šupe piše Tris. Evidencija se, naime, briše nakon protoka vremena. O navodnom žaljenju i spremnosti da nadoknadi štetu također će još biti riječi, s obzirom da je na Trgovačkom sudu u Splitu u tijeku postupak kojim Tomo Horvatinčić od djece poginulih Talijana traži da plate štetu (214 tisuća eura) koju je njegov brod imao u sudaru.

Poput istaknutih članova HDZ-a koji su krali, ali nikad nisu bili osuđeni, tako ni naš Tomo koji ima veliku povijest ubojstava, nije nikad osuđen. Pa da se prisjetimo svih njegovih zločina.

1980. – Horvatinčić je na pješačkom prijelazu UBIO Mandu Vučković a njenu kćer teže ozlijedio

1989 – Horvatinčić je u Aleji Bologne UBIO Nadu Petrović

2009 – na Žumberačkom putu OZLIJEDIO je obitelj iz Svete Nedelje

od 1999. do 2011. počinio je 31. prometni prekršaj

16. kolovoza 2011. UBIO je Francesca Salpietra i Mariellu Patelli Salpietro.

Za sva ta ubojstva, ozljede i prekršaje dobio je samo dvije uvjetne kazne, nikada mu nje oduzeta dozvola niti izrečena zabrana upravljanja bilo čime.

Sjećam se kako su se neki naivci veselili ulasku Hrvatske u EU jer su mislili da ćemo onda konačno imati nekorumpirano pravosuđe. Sad smo u EU, što znači da je naše pravosuđe, pravosuđe Europske unije i ne samo da je isto kao prije, nego je još i gore.

Autor: Josip Novosel

Podijeli