Hrvatski stand up među top 10 u svijetu

0

Hrvatski stand up među top 10 u svijetu

Marina Orsag pobjedila je na Jokenation natjecanju za Kontinentalnu Europu i Rusiju i time ušla u prvih deset komičara/ki svijeta!

Izvor: Studio Smijeha
Izvor: Studio Smijeha

Jokenation natjecanje koje organizira Monterux Comedy Festival počelo je u sprnju ove godine. Preko 2000 komičara/ki prijavilo se u svakoj regiji i odabirom žirija odabrano je 20 polufinalista/ica po regiji. Zatim se glasanjem publike i žirija odabralo 8 finalista/ica od kojih je žiri odabrao po jednog /u koji će na velikom festivalu u Montreuxu, te kasnije na svjetskoj turneji predstavljati svoju regiju. Za Kontinentalnu Europu i Rusiju žiri je odabrao našu Marinu Orsag.

Marina Orsag osnivačica je stand up scene u Hrvatskoj, direktorica i voditeljica kluba Studio Smijeha u Vlaškoj 92, pokretačica open mic natjecanja za nove nade stand up scene i njihova mentorica, organizatorica brojnih festivala te nepresušan izvor pozitivne energije.

​S preko 2000 odrađenih nastupa u desetogodišnjoj karijeri, komičarka je s najdužim stažom na ovim prostorima, a ulazak među Jokenation komičare kruna je dosadašnjeg rada.

Još uvijek sam u šoku i mislim da me trema počela prat od kad sam primila tu vijest. Onak iz cijele Kontinentalne Europe i Rusije, žiri je odabrao mene? Pa ne vjerujem, zakon! Jedva čekam polazak i upoznavanje cijele te ekipe i iskustvo i jooooj. I tak. Sad me čeka priprema i maltretiranje prijatelja i prijateljica pričanjem na engleskom da se ufuram i onda put i sir i čokolada i smijalica.” – rekla nam je Marina nakon objave pobjednika.

Marinin nastup na rasporedu je 04.12. u 20.15h u predivnom Stravinski Auditoriumu u Montreuxu i to uz Ambasadora regije Igora Meersona te ostalih 4 finalista/ica s engleskog govornog područja i njihovih ambasadora/ica. Također kako njen put ne bi bio zbog samo jednog nastupa organizatori su odlučili Marini dati još dva nastupa u Montreuxu i to u Stand up Hall-u.

Izvor: Studio Smijeha
Izvor: Studio Smijeha

Ovdje možete vidjeti detalje oko festivala i večeri u kojoj nastupa Marina, a postoji mogućnost i da pratimo prijenos na nekoj od televizija.

http://www.montreuxcomedyfestival.com/en/spectacle/jokenation-international-gala

Čestitamo Marini na uspjehu i nadamo se da će ih biti još puno takvih.

Podijeli