Banke izgubile CHF spor u Đakovu! Valutna klauzula u CHF kreditu je nezakonita!

0

SVJEŽA DANAŠNJA PRESUDA ZA CHF VALUTU!! TINTA SE JOŠ NIJE OSUŠILA!!!

Danas je na Općinskom sudu u Đakovu donesena pozitivna presuda za nezakonitu primjenu CHF valutne klauzule u ugovoru o kreditu. Dužnik je još 2015. godine podigao tužbu za preplaćenu kamatu, a 2018. godine novu tužbu i za preplatu na osnovu ništetne ugovorne odredbe o CHF valutnoj klauzuli. U presudi je u korist dužnika presuđena preplata u iznosu od 7.009,13 kn, na što idu i zatezne kamate te je presuđen još i parnični trošak u iznosu od 6.528,00 kn!

Tužba je bila podignuta za autokredit u iznosu od oko 11.257,39 CHF (oko 50.000 kn po početnom tečaju). Kredit je podignut 2006. godine, a 2012. je prijevremenom uplatom u potpunosti zatvoren.

Dužnik je još 2015. godine podigao tužbu za kamatnu stopu i još uvijek čeka pravomoćnu presudu za isti kredit.

Novu tužbu za ništetnu valutnu klauzulu je podigao prošle godine u rujnu, dakle, za prvostupanjsku presudu sudu je trebalo malo više od 6 mjeseci, što je vrlo brzo. Tu treba naglasiti da je dio preplate presuđen na osnovu preplate po mjesečnim anuitetima, a drugi dio preplate na osnovu razlike glavnice prilikom prijevremene otplate kredita, jer je dužnik platio više u zatvaranju kredita nego je trebao platiti da se poštivao početni otplatni plan.

Ako je bila glupa odluka podizati CHF kredite, onda je još gluplja odluka ne tužiti banke za preplaćene kamate i ništetnost ugovora sa CHF valutnom klauzulom:)

Idemo dalje u nove pobjede!!!

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20