Nesanica

0

post-8-770x380

Nesanica je uvrnuta pojava. Htio bi da spavaš, a ne možeš. Poremete ti se funkcije u tijelu i psihi.

Okidač nesanice može biti različit od depresije, stresa pa sve do vukova u fazi uspavljivanja.

Da,vukova.

Zamisli dok brojiš ovčice dođe ti vuk. Sve je to uredu dok je jedan vuk, a stotine ovaca. Što kad ovčicama poraste mortalitet, a vukovima natalitet. Što onda? Kako zaspati?

Što kad legneš spavati, a u fazi uspavljivanja jedna ovčica i čopori vukova pokušavaju smazati preostalu ovčicu i samo je pitanje trenutka kad će ostati sami vukovi u tvom snu.

I da odmah napišem,ne,neću brojati vukove umjesto ovčica jer to nije prirodno i pitam Vas gdje bi me to dovelo? Na kraju bi mi u san došli lovci i nastala bi prava makljaža, a trebalo bi biti umirujuće kao onaj trenutak kad sam sebi kažeš ”e danas neću ići na posao baš me briga”, bez obzira što na kraju odeš jer će ti skinuti od plaće, jer si u zaostacima i slično, al’ ta minuta razmišljanja o neodlasku na posao je toliko oslobađajuća i umirujuća kakva faza uspavljivanja i treba biti.

Istinu na volju i kad su i same ovčice u pitanju dođe do poteškoća. Janjići ko janjići znaju biti nestašni pa nekada odlutaju do ražnja pa ti onako u polusnu zamiriše ražanj i luk pa ti se javi glad, no nije to svakodnevna pojava zbog koje treba brinuti.

Ono što nam je činiti jest da spriječimo vukove da se ušuljaju u san. Bolje je kad nanjušiš opasnost da sam žrtvuješ janje pa da te već spominjani miris janjca na ražnju i luka otjera ravno do tvog hladnjaka usred noći i pod cijenu pretilosti, nego da nesanica uđe u tvoj život. Vrlo bitna stvar koju bi htjela naglasiti nikada, ama baš nikada se ne smiju gledati informativne emisije o problemima stočara sa vukovima, jer je očito da u tim emisijama je vuk sit, a ovce nisu na broju.

Ljudi djelujte preventivno i zaštite svoje snove…

Jer kad ti jednom vuk pokuca na vrata

Da ti san rani bez luka i ražnja

Da mu staviš okove od zlata

Jednom u snu

Ako me uspavaš

I ako želiš jest

Ovce će plakati

Izgubiti ću san

Ako me uspavaš

Jedi drugo sve

Pusti da vjerujem

Da si biljojed….

 

Autor: A.K.

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20