Milanović i Vujčić: GLUPI (NESPOSOBNI), KORUMPIRANI ili OBOJE?

0
Foto: DeutscheBoerse/facebook
Foto: DeutscheBoerse/facebook

Europska središnja banka prošlog je tjedna pokrenula program kupnje obveznica u vrijednosti od šezdeset milijardi eura mjesečno, koji bi trebao pokrenuti gospodarstvo eurozone, što je srušilo vrijednost zajedničke europske valute. Progam će biti na snazi do rujna 2016. ili dok se ne postigne ciljana inflacija. Europska središnja banka nada se postići inflaciju od 2%. Naime to je zadaća središnje banke, ali nažalost mi nemamo više pravu središnju banku nego samo mjenjačnicu što je jučer potvrdio i profesor Lovrinović, gostujući kod Stankovića u emisiji NU2.

Dok naši kvazi ekonomski stručnjaci, premijer Milanović i njegov prijatelj Guverner HNB-a, Vujčić svim silama brane tečaj kune i lažu javnost kako se ne smije ukinuti valutna klauzula i kako kuna mora ostati jaka jer je inflacija štetna, njihovi europski kolege su slabljenjem eura , koji je u odnosu na dolar pao na najnižu razinu u posljednjih 12 godina i kontorliranom inflacijom pozitivno utjecali na dionička tržišta, jer niski tečaj pogoduje europskim izvoznim kompanijama.

Naime kad domaća valuta slabi, domaći proizvodi i usluge su konkurentniji na stranom tržištu jer su jeftiniji pa samim time rastu proizvodnja, izvoz i zapošljavanje dok u slučaju koji zagovaraju Lolek I Bolek iz Hrvatske, jaka domaća valuta i valutna klauzula uništavaju domaću proizvodnju i izvoz, a povečavaju uvoz što na kraju ima za posljedicu gubitak radnih mjesta, nezaposlenost i veći javni dug.

Njemački dionički indeks DAX porastao je iznad 12 tisuća bodova, dok su europske dionice na sedmogodišnjem maksimumu. DAX je u plusu 0,85%, francuski CAC 40 porastao je za 0,50% dok je britanski FTSE indeks porastao za 0,25%. FTSEurofirst 300, indeks koji obuhvaća najvažnije europske dionice porastao je za 0,3%, na 1.584 bodova, dok je indeks 50 najvažnijih dionica eurozone na 3.673,00 boda što je najviša razina u posljednjih sedam godina.

Island i Mađarska su ukinuli valutnu klauzulu i CHF kredite (otpisali su dio dugova opljačkanim građanima). Učinili su suprotno od onog što su ima nalagali bankari i MMF i njihova gospodarstva bilježe stalan rast. Dakle svi oni koji rade suprotno od onog što zagovaraju bankari i njihovi ”plaćenici” kao što su Vujčić i Milanović napreduju dok mi tonemo sve dublje i dublje.

Na kraju si moramo postaviti pitanje: DA LI SU MILANOVIĆ I VUJČIĆ GLUPI (NESPOSOBNI), KORUMPIRANI ILI OBOJE? 

Sada je valjda već svima jasno da tu dvojicu parazita treba hitno smijeniti, a nakon toga i kazneno goniti zbog štete koju su nanjeli ovoj zemlji. Dosta je bilo ove tiranje. Treba više netko ustati i reći: CAR JE GOL! Ako meni netko ponudi posao šefa kirurgije na rebru i plaću od 20000,00 kn mjesečno, ja to moram odbiti jer nisam kvalificiran za taj posao. Mogao bi nekog ubiti u operacijskoj sali, ali ova dva ”luđaka” su se prijavila za posao gdje odlučuju o sudbini 4 miliona ljudi iako nemaju znanja ni kvalifikacije za obavljanje istog. Njima ego nikad neće dozvoliti da odstupe, ali valjda će se narod opametiti i shvatiti da za ovakve ljude ne bi smjelo biti mjesta na ovako odgovornim funkcijama i da za svoju nesposobnost moraju odgovarti.

Ako ste sumnjali u ŽIVI ZID, nadamo se da vas je jučerašnji nastup profesora Lovrinovića kod Stankovića razuvjerio. Uz takve intelektualce i mladu snagu moguće je promijeniti ovaj truli sustav na bolje. Sve zemlje koje primjenjuju model koji zagovara ŽIVI ZID imaju pozitivan rast, dok one koje se izruguju takvim idejama propadaju. SDP, HDZ i njihovi sateliti, opstaju samo zato jer pola stanovništva ne izlazi na izbore, a drugi biraju manje zlo. Promjena je u vama.

autor: Josip Novosel

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20