Velika pobjeda Frankera: Prva pravomoćna presuda za NIŠTETNOST CHF kredita!

0

Činilo se da će se bankari opet izvući iz svojih malverzacija i nezakonitih CHF ugovora, ali zahvaljujući upornim  Frankerima koji su se sa odvjetnicima borili od početka za NIŠTETNOST CHF UGOVORA, danas imamo prvu pravomoćnu presudu u kojoj se jasno i glasno kaže da je CHF ugovor u Addiko banci ništetan. 

Ako su bitne stavke ugovora koje određuju cijenu ugovora ništetne, a to su kamata i valuta koje su već proglašene ništetnima prema presudi Općinskog građanskog suda u Zagrebu, onda je i cijeli ugovor ništetan i ne može se nikakvom kasnijom činidbom proglasiti valjanim. U trenutku potpisivanja konverzije, ljudi nisu mogli znati da su CHF krediti ništetni pa se nisu mogli ni odreći prava na ništetnost. Na konverziju su bili prisiljeni jer bi u protivnom bili deložirani. Ovo je velika pobjeda za Frankere i traćak svjetla u korumpiranom hrvatskom pravosuđu.

Županijski sud u Varaždinu je presudom Gž-115/2020 odbio 17. rujna 2020. žalbu Addiko banke te je potvrdio presudu Općinskog građanskog suda u Zagrebu kojom je utvrđeno kako su ništetna dva ugovora o kreditu u valuti CHF.

Osim utvrđene ništetnosti, sud je dosudio tužitelju i 187.000 kuna preplaćenih kamata. Naime, tužitelj nije tražio kompletan novčani iznos koji ima pravo dobiti na temelju ništetnosti ugovora, jer je tako izbjegao potencijalne velike troškove pa će novom tužbom zatražiti ostatak novca koji mu Addiko banka mora platiti na temelju apsolutne ništetnosti cijelog ugovora, navode u priopćenju.

Ova presuda sad otvara vrata za sve druge CHF presude koje bi isto tako morale ići u korist tužitelja jer su svi CHF krediti bili oni konvertirani ili ne, po zakonu i presudama EU suda 100% NIŠTETNI.