CHF KREDITI SU NIŠTETNI! USTAVNI SUD ODBACIO TUŽBE BANAKA ZA CHF KREDITE

0

Ustavni sud je danas konačno odbacio tužbe sedam hrvatskih banaka koje su se žalile na presude Vrhovnog suda i Visokog trgovačkog suda zbog nepoštenih ugovornih odredbi vezanih uz kredite u švicarskim francima. Banke su nezakonito primjenjivale valutnu klauzulu i promjenu tečaja u CHF kreditu. Klijenti nisu mogli pregovarati o navedenim stavkama, a konačna cijena njihovog ugovora nije bila odrediva i ovisila je isključivo o samovolji banaka što je protuzakonito. Samim time su svi CHF ugovori su ništetni.

Nakon ovakve presude bi guverner HNB-a trebao istog trena završiti u zatvoru. Ova presuda je i velika sramota za sve one ljude iz Udruge Franak koji su izbacili Denisa Smaju i koji su cijelo vrijeme zagovarali djelomičnu ništetnost CHF ugovora iako ovakav ugovor može biti samo valjan ili ništetan, a nikako djelomično ništetan.

Ovo je velika pobjeda Frankera povodom koje se na Facebooku javio i legendarni Denis Smajo, koji je jedan od najzaslužnijih ljudi uz suca Dobrinića za ovu spektakularnu pobjedu Frankera nad kriminalnim bankama. 

DENIS SMAJO:
POVIJESNA POBJEDA PROTIV BANAKA!
Prva kolektivna tužba došla je potpuno svom kraju. Bravo za male ljude koji su cijelo vrijeme vjerovali da su čuda moguća!
GOTOV JE KOLEKTIVNI POSTUPAK. POTROŠAČI USPJELI PROTIV BANAKA 100%!!!
Sad još konverzija na Sudu EU i potpuna kapitulacija banaka je blizu!!!
ŽIVJELI FRANKERI!!!!

Čeka se još samo odluka EU suda vezana za konvertirane CHF kredite mada je tu zakon jasan jer kaže da se ništetan ugovor ne može nikakvom naknadnom radnjom učiniti valjanim. Ako je ništetan ugovor, ništetna je i konverzija takvog ugovora.

 

Autor: Josip Novosel aka Dragi Vođa – @DearLeaderJoe