ALEKSIĆ KAZNENO PRIJAVLJEN ZA FIKTIVNA PUTOVANJA NA RAČUN UDRUGE FRANAK!?

0

Još se nije stišala prašina nakon predstavljanja predizbornih programa u kojima praktički nitko ne spominje opljačkane FRANKERE, a kamoli neko zakonsko riješenje kojim bi se svi CHF ugovori uključujući i one konvertirane proglaslili ništetnima. Udruga Franak je povjerenje dala saborskom zastupniku Snage, Goranu Aleksiću koji je postao dio SDP-ove Restart koalicije, ali on očito nije uspio ništa ispregovarati u korist Frankere ili se njegov glas oko ništetnih CHF ugovora ne čuje.

Još se veći skandal desio nakon objave novinarke Jutarnjeg lista, Željke Godeč. Objavila je da je anonimni prijavitelj napisao kaznenu prijavu protiv Gorana Aleksića optužujući ga da je muljao s putnim nalozima.

“Ukupno je isplaćeno 4000 kn – za troškove telefoniranja te službenog putovanja iz Zaprešića u Zagreb na sastanke i u medije (sve dok nisam skužio da me mediji mogu dovesti i odvesti) tijekom godinu i pol dana te za ukupno šest dana godišnjeg odmora koje sam utrošio za potrebe Udruge Franak.”

Na temelju te prepiske, anonimni prijavitelj je napisao kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv Gorana Aleksića, optužujući ga da je muljao s putnim nalozima. Konkretno, da je u veljači 2014. godine uz pomoć tadašnjeg voditelja udruge Mladena Majetića, koji je zbog toga prijavljen Etičkom povjerenstvu UF-a, nakon čega je dao ostavku, “nezakonito primio na svoj račun više od četiri tisuće kuna”.

PREPISKA: 

“Umjesto da se to riješi ugovorom o djelu, riješeno je fiktivnim službenim putovanjima. Troškovi su bili stvarni, putovanja su bila fiktivna, zakonska krivnja postoji, ali baš moralna ne postoji… Radi se o direktnim troškovima. Indirektno sam izgubio tijekom zadnjih godinu i pol dana oko 18 x 400 = 7200 kn, jer sam degradiran, plaća manja za 400 kn mjesečno i više puta sam optuživan neslužbeno da odlazim s posla za potrebe snimanja u medijima. Istina i jest da a vrijeme radnog vremena eto ovdje piskaram, ne odlazim van, ali mislim da bi trebalo gledati i društvenu korist koja je daleko veća od mojeg gubljenja radnog vremena. Ne pada mi na pamet da išta više tražim mimo onoga što se zove stvarni službeni trošak.”

Tu je komunikaciju u proljeće 2014. godine vodio Goran Aleksić, danas predsjednik Snage koja je postala dio Restart koalicije, kao aktivist udruge Franak, kad se potegnulo pitanje njegovih honorara.

Više na portalu: https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/moji-troskovi-su-bili-stvarni-putovanja-su-bila-fik

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20