Johan Giesecke – Karantena je besmislena jer korona nije opasnija od obične gripe!

0

Sjetite se kako su naši mediji napadali Šveđane da im je samo novac na pameti, da će se desiti velika tragedija i da će imati desetine tisuća mrtvih od korona virusa jer nisu proglasili karantenu i nastavili su relativno normalan život. Situacija je potpuno suprotna. Šveđani nisu uništili ekonomiju, a broj oboljelih i umrlih im je u drastičnom padu.

Jedan od glavnih stručnih savjetnika švedske Vlade u vrijeme pandemije je jedan od najistaknutijih europskih epidemiologa, Johan Giesecke. Giesecke je pet godina radio u WHO-u, a zatim je devet godina (od 2005. do 2014.) bio vodeći znanstvenik u Europskom centru za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC).

U video intervjuu za britanski The Post izjavio je da opća karantena nije dobro rješenje u borbi protiv korone. Smatra da su Velike Britanije, Hrvatska i druge europske zemalja zatvorile svoje stanovništvo bez opravdanog razloga. Ispravna politika je zaštititi samo stare i nemoćne što će dovesti do imuniteta krda. Smatra da rad Imperial Collegea nije najbolji jer je njihovo istraživanje pogrešno i zaključci koji su iz toga proizašli su previše pesimistični i zapravo netočni.

Krivulja se poravnanava onda kada umru oni najosjetljiviji. Prema njegovim predviđanjima, rezultati će na kraju biti slični za sve zemlje. COVID-19 je po njemu blaga bolest i slična je gripi, a novost je samo to što je uplašila ljude zbog masovne medijske histerije. Stvarna stopa smrtnih slučajeva zbog ove bolesti iznosi oko 0.1%.

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20