Hitler bi bio ponosan na nacističku Australiju! Novak je danas u tenisu ono što je Muhamed Ali bio u boksu! Australijo srami se!

0

Hitler bi danas bio ponosan na nacističku Australiju. Čak je i on dopustio crnim natjecateljima nastup na Olimpijskim igrama u Berlinu, ali Australci su očisto veći nacisti i od samog Adolfa.

Već danima gledamo kako MSM mediji razapinju Novaka Đokovića, nazivaju ga antivakserom, nemoralnim čovjekom koji misli samo na sebe, a ne i na druge i komentiraju da unatoč svojim stavovima, mora poštivati zakone druge države i da bi nam Australija trebala biti primjer jer tamo zakoni vrijede za sve jednako. Problem je samo u tome što je Novak poštivao sve zakone. Prebolio je koronu, imao je negativan test i došao je na turnir s pozivnicom baš poput i drugih igrača koji nisu bili cijepljeni i bez problema su ušli u Australiju s izuzećem kakvog je imao i Novak.

Kad je australski sud presudio da Novak ima pravo nastupa na Australian openu i da mu se viza ne može oduzeti, odjednom pravni sustav te države više nije bio bitan i to je preraslo u političko pitanje. Izbori se bliže, a australski premijer mora svoju nepopularnost ispraviti tako što će pažnju javnosti s demonizacije sebe, preusmjeriti na demonizaciju srpskog tenisača. Da se zakoni u Australiji ne poštuju i da ne vrijede za sve jednako, dokazao je i Scott Morrison kada je izbjegao dvotjednu karantenu u koju je morao nakon puta u Sydney na Dan očeva i povratak u Canberru. https://www.theguardian.com/australia-news/2021/sep/06/scott-morrison-granted-covid-lockdown-exemption-to-visit-sydney-for-fathers-day-weekend

Nedavni film ”Don’t look up” je sjajno pokazao kako razmišljaju i rade nemoralni političari. Australci više ne mrze premijera koj’ ih bez ikakvog opravdanog razloga drži u zatvoru već dvije godine i koji ne poštuje mjere koje nameće drugima, nego krivnju traže u Novaku koji se usudio suprostaviti Covid diktaturi jer je odbio cijepljenje i živi normalno (zdravo se hrani, trenira, putuje…) Narod ne muči što ih netko zlostavlja, već što se zlostavljanje ne primjenjuje na svima. Stockholmski sindrom bi se trebao sad zvati Australski ili COVID sindrom. Zanimljivo je kako je cijepljene strah necijepljenih. Zašto su se onda cijepili? Postali smo društvo u kojem je kažnjivo biti ZDRAV!

Odjednom je diktatura dozvoljena i pravo se više ne mora poštivati. Morali su učiniti sve da se Novaka Đokovića protjera iz Australije, da ne nastupi na turniru i tako svojim primjerom da vjetar u leđa ljudima koji žele živjeti slobodno i koji samo žele pravo na izbor. Novak je prebolio koronu, imao je negativan test i došao je u Australiju zdrav. Nikako nije ugrožavao svojim postupkom druge ljude.

Jedini razlog zašto Novak Đoković nije nastupio na Australian openu je taj što je javno rekao da se neće cijepiti, a ne zato što ugrožava nečije zdravlje ili zato što krši zakon. Da su se striktno držali mjera, onda bi izbacili Nadala koji je dobio pozitivne nalaze na koronavirus 20. prosinca, a stigao je u Australiju 31. prosinca. Australski zakoni su jedni od najstrožih po pitanju koronavirusa i nalažu da osoba mora biti 14 dana u izolaciji nakon dobivenog pozitivnog nalaza. Jedini razlog zašto Nadal nije izbačen sa turnira je u tome što on podržava cijepljenje baš poput njegovog kolege Federera, a jedini način da Nadal ili Federer osvoje Australian open i da skinu Novaka s broja jedan na svjetskoj teniskoj listi je da se Novaku zabrani nastupanje na turniru. Čak ni ATP nije stao u obranu svog najboljeg igrača, čovjeka koji je devet puta osvojio Australian open i koji je najbolji ambasador tog turnira, ali i tenisa u svijetu. Velika sramota za ATP, velika sramota za tenis i sport.

Novak Đoković je za današnji tenis ono što je Muhamed Ali bio za boks. On je puno više od najboljeg tenisača na svijetu. On je postao simbol borbe za slobodu. Novak je pokazao da je čovjek, a ne prodana duša poput Federera i Nadala. Da ostali tenisači imaju morala, napustili bi Australian open. Trebali su se svi ustati i reći: ”Ako ne smije igrati Novak, najbolji tenisač na svijetu, onda nećemo igrati ni mi. Ovo nema smisla. Ovo nije Australian open, već Australian closed!”

Za mlađe generacije koje ne znaju, Ali je bio svjetski prvak u boksu koji je odbio služenje vojske u Vijetnamu. Nije htio ubijati ljude na drugoj strani svijeta koji mu nisu učinili ništa nažao niti su ikad napali SAD. Ostao je bez titule i završio u zatvoru u naponu snage.

Ovako su tada mediji pisali o Muhamedu Aliju, a sl. danas pišu i o Novaku Đokoviću.

‘Muhamed Ali je sramota za boksačku profesiju, više nikad neću pogledati njegov meč’ – Billy Con, bivši svjetski prvak
‘Povraća mi se od teškaškog prvaka’ – Frank Clark, kongresmen iz Pensilvanije
‘Ali kmeči kao curica samo jer ne želi vojni poziv’ – Red Smith, renomirani sportski kolumnist
‘Ne nalazim ništa zabavnoga ili interesantnog kod tog čovjeka. On je sramota, ne samo za svoj narod već i za rasu, kao i svoju smiješnu profesiju. On je ništa doli osuđeni zločinac u Americi. Krivac. Izvlači se jamčevinom. Iako bi morao biti u zatvoru. Budaletina i pijun!’ – poznati novinar David Susskind u monologu usred dnevnika
‘Ranio je moral mladih crnaca u Vijetnamu. Tragično je da im je ranije izmuzao milijune dolara da bi sada pokazao nezahvalnost prema vlastitoj zemlji i prilici koja je po mom sudu fantastična’ – Jackie Robinson, prvi crnački sportaš profesionalac
PS: Na kraju pitanje za sve podržavatelje nacističkih korona mjera:
Zašto je toliko bitno cijepiti se? Lagali su kad su rekli da cjepivo štiti od zaraze. Lagali su kad su rekli da cjepivo štiti od hospitalizacije i težih simptoma. Lagali su kad su rekli da cjepivo štitii od smrti. Lagali su kad su rekli da cijepljeni ne prenose zarazu. Lagali su kad su rekli ‘dvije doze’. Sad je aktualna i četvrta. Lagali su da se cjepivom moze postići ‘imunitet krda’. Lagali su i dalje da booster efikasno štiti od omikrona. Lagali su da je cjepivo skroz sigurno. Lagali su kad su rekli da ćete prestati nositi maske i živjeti normalno nakon što se procijepi više od 60% stanovništva. Koliko vas još treba lagati da priznate da ste prevareni?
Autor: Josip Novosel aka Dragi Vođa