Je li Šprajc jučer na RTL-u rekao ”CAR JE GOL”? – Gotovo su sve bolesti iskorijenjene osim covida-19, ali kako zapravo nema ni covida u značajnijoj mjeri, ima samo na stotine praznih kreveta

0

Sve je više doktora, znastvenika, ali i novinara koji se ne srame javno reći: ”CAR JE GOL!”, a njima se jučer pridružio i legendarni Zoran Šprajc koji se nakon pet mjeseci vratio na RTL televiziju i svima rekao što misli o korona virusu i mjerama stožera.

Zoran Šprajc – RTL Direkt 

“Više uopće nema listi čekanja, a nema za koga ni biti. Sudeći prema medijskim izvještajima, gotovo su sve bolesti iskorijenjene osim covida-19, ali kako zapravo nema ni covida u značajnijoj mjeri, ima samo na stotine praznih kreveta, a to je uspjeh svjetskih razmjera. Doduše, da sam srčani udar dobio recimo jučer, a ne prije pet mjeseci, ne bi me imao tko primiti i ne bismo se ovdje vidjeli ni za pet mjeseci, ni za pet godina, ni ikad više na ovom svijetu jer je u mojoj bolnici sve osoblje zauzeto bitkom protiv covida kojeg nema, ali Bože moj, bolje da ga nema nego da ga ima, a nas ostalih ako bude bude, ako ne bude ne bude, vrlo važno”, dodao je.

“Zdravstveno stanje u zemlji je uglavnom toliko dobro i toliko se rijetko ili nikako umire da svatko tko ide pod zemlju ima čast da ga na svečanoj misi u 14 sati osobno spomene ministar zdravstva Vili Beroš uz nazočnost potpredsjednika vlade Davora Božinovića koji će vašu smrt uživo podijeliti sa svim medijima i cijelom hrvatskom javnošću. Naravno ako imate sreće pa ste umrli od covida, ili s covidom, to se isto računa. Ako ste pak umrli od tumora, gripe ili srčanog udara, žao mi je, ovo nije vaše vrijeme. Neće vas nitko ni spomenuti, dođite drugi put”, istaknuo je.

Nadodao je da smo se neki dan na stožernoj misi u 14 sati okupili da “čujemo da je umrla jedna baka od 92 godine, a dan prije, ministar je izrazio sućut jer je covid pokosio jednog dedu od 87. godina”.

“Prije ove pošasti u Hrvatskoj je dnevno umiralo oko 145 ljudi, ali njih više nema pa valjda i ne umiru više”, zaključio je.