Banka je UBILA još jednog CHF dužnika! Poginuli pirotehničar Goran Vekić je zbog lihvarskog CHF kredita izgubio život!

0

Nakon što je u svim medijima objavljeno kako je Goran Vekić, pirotehničar iz Osijeka, poginuo u eksploziji u Jemenu gdje je radio na razminiranju, ljudi su osim suosjećanja počeli postavljati pitanja: ”Što ga je navelo da ostavi obitelj i ode tako daleko na tako riskantan posao?”

Goran je nakon 16 godina razminiranja Hrvatske, kad je predao zahtjev za mirovinu, dobio izračun od 3000 kuna. To je bila kap koja je prelila čašu. Pored lihvarskog CHF kredita za kuću i četvero djece u školi bilo je jasno da nema opstanka i da on mora otići van jer s 3000 tisuće kuna ne može otplaćivati lihvarski kredit i prehranjivati svoju obitelj. 

Da je Vrhovni sud bio brži, da nemamo korumpiranu Vladu i da HNB radi svoj posao, CHF krediti bi već odavno bili proglašeni ništavnima, a Goran bi vjerojatno onda ostao u Hrvatskoj i ne bi izgubio život. Njegova žena bi imala muža, a njegova djeca, oca.

Goran je samo jedan u nizu prevarenih klijenata banaka koji su morali napustiti domovinu kako bi zaradili dovoljno da otplate toksične CHF kredite. Nažalost, Goran nije jedina osoba koja je izgubila život zbog CHF kredita. Banke su razorile mnoge obitelji, narušile financijsku stabilnost zemlje, o oduzele mnoge živote i iako polako na sudovima gube sporove, još niti jedan bankar nije kazneno odgovarao za ovaj zločin, niti jednog banci nije oduzeta dozvola za rad, a preko 50 tisuća prevarenih klijenata i dalje čeka PRAVDU i proglašenje ništetnosti CHF kredita.

Na Goranovu smrt se osvrnuo i Denis Smajo, dojučerašnji frontman Udruge Franak, koji se i dalje bori za prevarene klijente banaka. Prenosimo njegovu objavu:

– CHF KREDITI SU PROMIJENILI PUNO LJUDSKIH SUDBINA, NA LOŠIJE NAŽALOST. Ovo je još jedan dokaz tome.

Dragi Frankeri,

Samo da vas obavijestim da je poginuli pirotehničar iz Osijeka, moj prijatelj iz osnovne škole, također i naš franker. Imao je chf kredit, saznajem da ga je banka debelo izlihvarila, pa je sigurno i zato morao u Jemenu zarađivati svoj kruh za svoju peteročlanu obitelj. Tko želi pomoći, svaka pomoć je dobrodošla, u članku su podaci računa njegove supruge. Stavljam broj računa i ovdje:

PBZ: ADRIJANA VEKIĆ

IBAN: HR8823400093218634409

 

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20