NAKON KONVERZIJE NOVA PRESUDA U ZADRU – 100.000 KUNA PREPLAĆENIH I ZATEZNIH KAMATA TE 14.000 KUNA SUDSKIH TROŠKOVA DOSUĐENO ZA KONVERTIRANI CHF KREDIT

0

Zagreb, 4. veljače 2019.

Zadarski općinski sud donio je 31. siječnja 2019. još jednu presudu u korist potrošača nakon konverzije CHF kredita na temelju koje Hypo/Addiko mora platiti 100.000 kuna preplaćenih i zateznih kamata potrošaču te još 14.000 kuna sudskih troškova. Presudu je donio izvrsni sudac Tomislav Bago.

Sud je odlučio da zaključenjem i potpisivanjem Aneksa nisu sanirani razlozi koji su bili razlog ništetnosti konkretne ugovorne odredbe, utvrdio je da prema odredbi članka 326. stavka 1. Zakona o obveznim odnosima ništetan ugovor, ili njegov dio, ne postaje valjan nakon što uzrok ništetnosti naknadno nestane, odlučio je da se aneksom ugovora o kreditu uredilo pitanje određivanja kamatne stope isključivo nakon njegova sklapanja, ali se time nije riješilo pitanje preplaćenih kamata u CHF kreditima u prethodno utuženom periodu, a do koje preplate je došlo zbog nepoštena postupanja banaka.

Koliko ćemo još dugo čekati i konačnu potvrdu naših prava nakon konverzije na Vrhovnome sudu RH? Potrošači su već vrlo nervozni i nestrpljivi u iščekivanju odluke Vrhovnoga suda RH.
Potrošači su čekali dulje od 6 godina na pravomoćnu presudu Visokoga trgovačkog suda, a u sedmoj godini kolektivnoga slučaja franak još uvijek nemaju pravnu sigurnost za svoje tužbe.

Pozivamo Vrhovni sud RH da konačno odluči o pravima potrošača na obeštećenje nakon konverzije CHF kredita!

Udruga Franak

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20