Vujčić praktički izajvio – Radite do smrti jer novca za vaše mirovine više nema!

0

Guverner Vujčić je jedan od najvećih lobista stranih banaka i MMF-a u Hrvatskoj i veliki zagovornik Europske unije i uvođenja eura kao službene hrvatske valute.

Za Dnevnik Nove TV je izjavio ”Znamo da po načelu Međunarodni monetarni fond u pravilu daje dobre savjete.” Za one koji ne znaju, to je isti onaj MMF koji je nama savjetovao da rasprodamo sve zlatne rezerve za dvjestotinjak dolara po unci, da bi zatim zlato skočilo na preko 1600 dolara po unci. To je isti onaj MMF koji je uvjeravao ISLAND da moraju uči u EU i da porezni obveznici Islanda moraju sanirati propale banke jer će im se ekonomija uništiti ako to ne učine.

Sve zemlje koje su slušale savjete MMF-a, poput Hrvatske su bankrotirale i ostale su bez svega što su imale. Zemlje poput Islanda koje su MMF-u, Europskoj uniji i bankarima rekle NE, sada su uspješne.

U Hrvatskoj je omjer radnika i umirovljenika skoro 1:1, a kad bi izbacili uhljebe koji zapravo i nisu realno zaposleni jer Vlada diže kredite u naše ime kako bi sebi i državnim službenicima isplatila plaće, dolazimo do porazne činjenice da u Hrvatskoj na svakog zaposlenog dolazi bar 2 umirovljenika. Nitko se ne usuđuje priznati građanima da novca za mirovine više nema, ali je jučerašanja izjava guvernera Vujčića to potvrdila – kako smo sve zdraviji i duže živimo, svima nam je u interesu da radimo što duže.

Vujčić dobro zna da novca za naše mirovine više nema. Nakon što su mirovinski fondovi ulagali u Agrokorove kompanije koje su propale, a Vujčić nije poduzeo ništa da se to spriječi, Vlada je najavila da će budući umirovljenici imati 27% niže mirovine. Istina je nažalost puno pesimističnija. Vaše mirovine neće biti dostatne niti za plaćanje režija, a kamoli za pristojan život.

Sve što ste izdvajali za sigurnu mirovinu je otišlo na plaćanje Todorićevih kredita, a ostatak duga koji nije mogao biti podmiren vašim mirovinama, platit ćete vi kroz povećanje cijena cestarina, skuplju struju, porez na nekretnine itd.

 

Desničari vrište sa malih ekrana kako treba preimenovati Titov trg, kako treba zabraniti petokraku kao simbol totalitarnog režima i sl., ali jedini simbol totalitarnog režima u Hrvatskoj je hrvatski grb. Nitko nije opljačkao i uništio ovu zemlju više od Hrvata. Hrvati su izvršili najveću agresiju na Hrvatsku i njezine građane pod hrvatskim grbom s križem oko vrata, s desnom rukom na srcu i uz blagoslov katoličke Crkve.

Što će te vi poduzeti da se ovakva situacija promjeni? Apsolutno ništa. Na sljedećim izborima opet ćete birati ljude koji vas sustavno pljačkaju ili uopće nećete izaći na izbore jer su vas već isprogramirali da se na izborima ništa ne može promijeniti.

 

 

Autor: Josip Novosel