ZAVRŠIO SEDMI FANTASTIC ZAGREB FILM FESTIVAL

0

NAJPOSJEĆENIJI FANTASTIC DO SADA ZATVOREN UZ LEGENDARNI METROPOLIS!

Sedmo izdanje Fantastic Zagreba zabilježilo je najbolju posjećenost do sada i s ponosom zatvorilo svoja vrata za ovu godinu!

 

Zagreb, 10. srpanj  2017. – Jedanaest dana ispunjenih brojnim filmovima na Ljetnoj pozornici Tuškanac, Europski žanrovski forum u trajanju od tri dana, dva dana filmske i glazbene idile na Medvedgradu, rasprodano otvorenje uz fenomenalan film Vozač (Baby Driver), preko 40 akreditiranih novinara, rekordne brojke posjećenosti – to je sve rezultat ovogodišnjeg, sedmog Fantastic Zagreb Film Festivala!

„Bez obzira na sve probleme s financiranjem ove godine, pogotovo zbog krize s Agrokorom koja je utjecala na sve projekte u Hrvatskoj, bio je ovo najbolji Fantastic Zagreb do sada! Neizmjerno smo ponosni na tu činjenicu jer nije bilo lako krenuti u ovogodišnju avanturu s budžetom koji smo imali, pa smo stoga još više zahvalni svima koji su nas podržali, od partnera do sponzora, te medija i naravno naših fanova. Hvala svima i vidimo se uskoro na 8. izdanju!“ – izjavila je vidno sretna Mia Pećina, direktorica i partnerica FZFF.

Ljetna pozornica Tuškanac svake je večeri ugostila neke od najboljih žanrovskih filmova današnjice, ali publiku su posebno veselili kultni klasici; Conan Barbarin, Robocop, Solaris, Poltergeist, Suspiria, Stvor i za kraj legendarni Metropolis koji obilježava svoju 90. godišnjicu!

“Izuzetno sam sretan, mogu reći i ponosan, što smo u ne baš idealnim financijskim uvjetima uspjeli organizirati do sada najuspješniji Fantastic Zagreb! Sjajan odaziv publike pokazao je da su ljubitelji žanrovskog filma, Zagrepčani i strani turisti prihvatili Fantastic Zagreb kao jedan od najpopularnijih filmskih festivala u Zagrebu i Hrvatskoj te jedan od temeljnih događaja u sklopu ZGKul-a. Stoga se ovim putem još jednom svima zahvaljujem i već sada najavljujem još bolji i atraktivniji 8. Fantastic Zagreb Film Festival. ”, izjavio je  Stjepan Hundić, direktor i partner FZFF.

Pop-Up Summer Garden, kojeg je na samom ulazu na Ljetnu pozornicu Tuškanac postavio kreativni tim Swanky Mint Hostela, svaku je večer organizirao odlične DJ-e i još bolje koktele! Taj veseo i šareni lounge radit će sve do sredine rujna tako da će nastaviti biti idealan bijeg od užarenog gradskog asfalta.

I na kraju, hvala svima što ste već godinama naša vjerna publika, hvala Gradu Zagrebu i Turističkoj zajednici grada Zagreba na svesrdnoj podršci, hvala svim sponzorima i vidimo se dogodine na osmom izdanju vašeg i našeg omiljenog Fantastic Zagreba!

 

 

 

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20