Nove investicije Terma Tuhelj i Terma Olimia

0

Upalila se neki dan crvena žarulja u Centralnom komitetu Čučerja i gorjela je do dugo u noć. Naime, objavio sam na fejsu da putujem u Sloveniju. Svi su se ponadali da ću iskoristiti svoje vještine čučerske diplomacije kako bih vratio more koje smo izgubili u arbitraži. Bila je to Nemoguća misija. Osjećao sam se kao Tom Cruise, ali više zbog visine. Ta ideja se nije svidjela mojima u Čučerju. Majka i otac su me nazvali ”Nemoj ići tamo sine. Ostavi se politike. Prevarit će i tebe.” Čak su i zapjevali: ”Nemoj sine nikud ići, tvoj je kamen, maslina i drača ….” Poludio sam. O kakvom vi kamenju i maslinama pričate? Živite u Čučerju. Da ste zapjevali o korovu i kukuruzu još bih shvatio.

Na kraju sam im priznao da moj put nije političke prirode i da jednostavno idem u Terme Olimia i da mi je na pameti samo heodnizam. Bilo im je odmah lakše, ali im nije bilo jasno kako netko može u četvrtak otići u toplice? Pošten narod radi. Zar njihov sin nije pošten? Majka je pitala oca ”Tko to sve plaća?” Otac je odgovorio ”CIA ženo, CIA! Uništili su pola svijeta, a sad će i našeg sina. Za sve si ti kriva!”

Napisao bih poduži izvještaj, ali onda bi ekipa iz PR agenicije ostala bez posla:) Evo službenog priopćenja šta se tamo zbivalo, a ovdje je link na par mojih fotki da vidite kako izgleda radni dan prosječnog tajkuna i domoljuba.

Terme Tuhelj u Hrvatskoj i Terme Olimia u Sloveniji  poslovanje vode strategijom stalnog razvoja i unapređenja s ciljem neprekidnog uvođenja noviteta jer se žele razlikovati od ostalih terma sa sličnom ponudom

 

Podčetrtek, 6. srpnja 2017. – Nakon uspješnog dosadašnjeg ulaganja u obnovu kapaciteta i unapređenja kvalitete proizvoda, Terme Tuhelj u Hrvatskoj i Terme Olimia u Sloveniji do kraja ove i u 2018. nastavljaju s investicijama u ponudu. Najveća je novost Glamping Olimia Adria Village, nova smještajna ponuda Terma Olimia koja nudi luksuzan odmor u šatorima u sklopu kampa Natura, kategorije pet zvjezdica. U taj je luksuzni resort uloženo oko milijun eura. Uz to, u Termama Olimia u planu je temeljna obnova termalnog bazenskog kompleksa Termalija, koja će se odvijati u dvije faze, a radovi se planiraju završiti potkraj 2018. Prva faza razvoja započela je u ožujku ove godine i završit će se do prosinca kada će se otvoriti bazenski dio Termalije.

 

Novosti u termalnoj i ugostiteljskoj ponudi Terma Olimia

 

U sklopu Terma Olimia radi restoran Lipa, obnovljen ove godine, a u planu je i renovacija ugostiteljskog vrta nakon čega će se potpuno zaokružiti ta cijela ugostiteljska priča. Investiciju arhitektonski potpisuje Borut Kokelj, koji je ujedno i autor koncepta Glamping Olimia Adria Villagea.

 

Promjene su vidljive u Termalnom parku Aqualuni, jer će se toboganu King Kobri ovoga ljeta pridružiti novi tobogan Black cannon specifičan po brzini i vratolomnom skoku u bazen.

 

Novi tobogani u Termama Tuhelj

 

Osvježenje će ove godine doživjeti i Terme Tuhelj, jer nakon 12 godina Vodeni planet dobiva adrenalinska pojačanja, primjerice vanjski adrenalinski tobogan duljine 120 metara i 12,5 metara visine te unutarnji tobogan, duljine 55 metara i pet metara visine gdje se može uživati u spustu kroz zatvorenu tubu. Unutarnji tobogan bit će završen do sredine srpnja.

 

Uz tobogane od kojih je vanjski već ugledao svjetlo dana, u sklopu podzemne garaže u Termama Tuhelj postavljene su dvije punionice za električna vozila, čime su te terme nastavile djelovati u smjeru održivog razvoja. Osim toga, u sklopu Vodenog planeta izgrađen je teren za odbojku na pijesku, a u sklopu vanjske terase Element bara postavljen je dječji poligon za igru.

Borut Kokelj, Florjan Vasle i Vasja Cretnik

Dobri turistički rezultati u prvih 6 mjeseci 2017.

 

Terme Olimia i Terme Tuhelj u ovoj godini bilježe pozitivne turističke rezultate, pa je tako u Termama Olimia u šest mjeseci 2017. ostvareno 138.484 noćenja što je jedan posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Osim toga, te su terme zabilježile i odlične financijske rezultate, pa je tako u promatranom razdoblju ostvareno 8,7 milijuna prihoda što je sedam posto više nego 2016. Terme Olimia u šest mjeseci ove godine posjetilo je 61.846 komercijalnih kupača.

 

U Termama Tuhelj u šest mjeseci ove godine zabilježeno je 54.380 noćenja, 21 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Istodobno je ostvareno 3,3 milijuna kuna prihoda što je 16 posto više nego u šest mjeseci 2016. godine. Treba istaknuti kako je Vodeni planet Terma Tuhelj u šest mjeseci ove godine posjetilo 64.808 komercijalnih kupača.

Tuheljska noć
PR slika

 

Uvod napisao Josip Novosel aka tajni agent Jole, samozatajni kamatar iz Čučerja, dopisni član magazina ”Piranski zaljev svima, a ne samo njima”, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i snob.