Ovrhe su namjenjene za sirotinju. Bogatima se dugovi opraštaju. Vrijeme je da se ovršni zakon ukine!

0

Nakon pretvorbe i privatizacije, predstečajne nagodbe i ovrhe su najveća pljačka hrvatskih građana. Iako su se ljudi smijali kada smo upozoravali da za dug od par stotina kuna mogu ostati bez svoje kuće ili stana, nedavno su se svi uvjerili da to nije nikakava zavjera. Danica Pavilić je zbog duga za pričuvu od 1400 kn, ostala bez svog stana.

Sudac Kolakušić je također upozorio na kriminalni ovršni zakon čija je namjenja isključivo pljačka osiromašenih hrvatskih građana. ”Ovrhe su velik biznis, milijarde kuna završe u džepovima pojedinaca.”

Glavna je razlika između Hrvatske i ostalih država da u nas ovrhe provode neustavna tijela. Javni bilježnici ili financijska agencija, a drugdje to provode sudovi. Europska komisija je utvrdila da javni bilježnici i financijske agencije nisu sudovi i da ne mogu provoditi ovrhe nad ostatkom građana EU, osim nažalost hrvatskih građana koji nikako da se pobune protiv ove pljačke.

Nedavno je stranka Slobodna Hrvatska imala prosvjed na Zrinjevcu na kojem je prikupljala potpise za ukidanje ovakovg kriminalnog ovršnog zakona, ali odaziv građana je bio slab. Kao da ne shvaćaju da je samo pitanje vremena kad će ovrhovoditelji zakucati na njihova vrata.

Da je ovršni zakon namjenjen isključivo za sirotidnju, dokazuju i primejri opraštanja milijunskih dugova Todoriću, Fižuliću, Paviću i brojnim drugim odabranim pojedinicima bliskim državnom aparatu.

Damir Rogina iz stranke Slobodna Hrvatska, pozvao je sve svoje prijatelje i sve građane da se solidariziraju i osvjeste cijelu Hrvatsku o ovom problemu. Prenosimo njegov facebook status:

IZAZIVAM 10 prijatelja za početak neka se slika sa porukom i #srušimoovršnii objavi na svome profilu i taga me da Vas vidim da ste odradili izazov. (I neka svaki od Vas neka izazove još 10).

I svi ostali koji se žele pridružiti ovom izazovu, dobrodošli su!

Probudimo narod i srušimo Ovršni zakon!

#srušimoovršni

 

 

PS: Podržite rad našeg portala i našu borbu protiv kriminala u zemlji, lajkom na našu facebook stranicu: https://www.facebook.com/Flash.hr.newsportal/?fref=ts

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20