Goran Aleksić: Poručujem srpskim i hrvatskim političarima – Pozabavite se nezakonitom dužničkom okupacijom vlastitih građana!

0

Saborski zastupnik Snage Goran Aleksić osvrnuo se na jučerašnji skup u SNV-u i buru koja se oko toga podigla.

Tamo neki političar populist izjavi i ispali silnu populističku glupost o tome kako će “njegovi” štititi “svoje” u Hrvatskoj svim sredstvima, i odjednom svi na noge lagane, svi digoše pogled prema tome jadničku koji nema pojma što govori, ali zna zašto to govori – on to govori za potrebe dnevne politike i potrebe rane predizborne kampanje u matičnoj zemlji.

Bilo bi svakako dobro da domaćini kada im stignu u goste takvi manipulatori koji nazivaju domaćine svojima (a u stvari su domaćini samo moneta za potkusurivanje), dadnu takvim zunzarama do znanja da nije dobrodošlo njihovo impotentno pokazivanje mišića, da je ono na kraju krajeva štetno, međutim, to vjerojatno nećemo doživjeti… Nikako pameti da dođemo, nikako da se iz politike maknu oni koji politiku zasnivaju na dizanju tenzija, nikako…

Isti taj koji zuji, a meda ne daje, vjerojatno nije u stanju u vlastitoj zemlji stati na branik domovine i zaustaviti pošast zvanu nezakoniti ništetni CHF krediti, ili zaustaviti korupciju, ili zaustaviti demagogiju vlastite političke opcije…

Nije u stanju zaustaviti dužničku nezakonitu okupaciju vlastitih građana. Isto tako, ovi koji se protestno dižu na noge lagane u RH, nisu u stanju do dana današnjeg zaustaviti nezakonite manipulacije kamatnim stopama hrvatskih banaka, koje su po mojim grubim procjenama dosad odnijele iz džepova hrvatskih građana više od 5 milijardi kuna, a odnijet će još najmanje 10 milijardi kuna u sljedećih 15 godina ako se to na zaustavi.

Osim toga, organi gonjenja čekaju s gonjenjem banaka, gonjenjem koje može preko prekršajnih sudova u proračun donijeti najmanje 9 milijardi kuna.

Eto, poručujem svima vama koji vodite silnu brigu o dobrobiti svojih građana, i tamo i ‘vamo, pozabavite se nezakonitom dužničkom okupacijom vlastitih građana, umjesto da se bavite dnevnom impotentnom politikom.

Najlakše je izbacivati parole, puno je teže raditi na dugoročnim zakonskim rješenjima za vlastite građane. Zakoni su predloženi, i za nezakonite marže i za RBA zadruge, pa gospodo vlastodršci, očekujem da se pokrenete, umjesto da dnevnopolitički potežete stalno iste teme, i time hranite populiste kolege s druge strane, nauštrb vlastitih građana koje zastupate. Uskoro ćemo o tome porazgovarati licem u lice, ja nisam niti populist niti demagog, bavim se samo konkretnim na zakonima utemeljenim rješenjima. Predlažem konkretne mjere, a ne kukam kako bi trebalo ovo ili ono i ne upirem prstom u dnevnopolitičke pojave. Vidjet ćemo koliko su nam političari jaki na djelu, uskoro…

I svakako bi trebalo prestati prepucavanje na relaciji RS-RH, jer to jednostavno nema smisla. Kad bismo se svi tako ponašali prema susjedima koji nam žive vrata do vrata, mislite li da bismo bili sretni u svojem domu? Međutim, ta prepucavanja prestati neće, jer uvijek postoje marginalne grupe u obje države koje na temelju takvih jadnih demagoško-populističkih rafala daju svoj glas za tu opciju koja puno zuji, a malo meda daje…

Eto, apeliram da se maksimalno pozabavimo prekidanjem financijske dužničke okupacije hrvatskih građana! Isto tako apeliram na nedavnog gosta demagoškog populista da se pozabavi tom temom u Srbiji, i da prestane izbacivati parole koje nisu nikome od koristi, osim dnevnoj politici njegovih drugova iz partije kojoj pripada, a pripada joj samo radi vlastite koristi, a ne radi boljitka ljudi koje bi trebao predstavljati.