Program Studija Smijeha od 09.01. do 15.01.2017.

0

PONEDJELJAK 09.01. u 20.30h „I hate Mondays“ Open mic night – kvalifikacije

http://studiosmijeha.hr/predstava/hate-mondays-open-mic-night-kvalifikacije-4/

Nastavljamo potragu za novim komičarima i u siječnju.

Na večerima otvorenog mikrofona osim natjecatelja, publika također ima važnu ulogu. Prijavi se kao natjecatelj ili budi dio publike – žirija!

Večer Otvorenog mikrofona ili kratko rečeno open-majk je prilika za svakoga da barem na kratko postane stand up komičar. Sve što ti treba jest 7 minuta tvog autorskog stand up materijala i malo hrabrosti.

PRAVILA OTVORENOG MIKROFONA:

– dužina nastupa: 7 MINUTA

– materijal nastupa MORA biti AUTORSKO DJELO

– vicevi, tuđi materijali, prepričavanje tuđih fora, pretjerano vulgaran i uvredljiv materijal bez duhovitosti NISU DOPUŠTENI

– nastup mora biti oblikovan u stand up comedy formu. Razumijemo da postoji hrpa vas koja odlično repa, slaže pjesmice ili piše priče, no tek kad je to pretočeno u stand up nastup možete nastupati na otvorenom mikrofonu

– prijave za Open Mic počinju svakog ponedjeljka u 19:30 sati i obavljaju se kod dežurnog voditelja. Prijaviti se može i preko poruka na Facebook stranici Studija Smijeha.

– prijave prestaju u 20:20 sati i u program se kreće u 20:30 sati s do tada prijavljenim natjecateljima

– prijava nakon početka Open mic-a NEMA

– raspored komičara koji nastupaju na Open micu određuje se na licu mjesta izvlačenjem

Upad BESPLATAN!

 

UTORAK 10.01. u 20.30h B vs. H Stand up večer

http://studiosmijeha.hr/predstava/b-vs-h-stand-up-vecer/

Došli Bosanac i Hercegovac u Studio Smijeha i napravili show! 

Ovo nije još jedan vic, već bosansko – hercegovačka večer sa Filipom Andronikom i Igorom Iggyem Drljom.

Već ste ih imali priliku gledati na pozornici Studija Smijeha, a oni koji još nisu nikako ne smiju propustiti!

 

Filip Andronik

Filip Andronik dolazi nastupati kao bosanskohercegovački profesionalni striper. On naime crta stripove. Iako je uspješan u tom poslu, priznaje da ga je crtanje iskvarilo kada su u pitanju žene. Reći da se Filip pred djevojkom izgubi kao burek u svemiru značilo bi podcjeniti situaciju.

Igor Drljo, IGGY – zvijezda Hayatovog Monty Daytona, u stand-up komediju je “uletio“ krajem 2013. godine. Nakon nekoliko open mic ukazivanja, raja ga je prihvatila, on je prihvatio raju i onda počeo s “pravim“ nastupima. Na početku je nastupao po mostarskim lokalima (na obje strane!), ali nakon nekog vremena se, kako kaže, “uštelio” i počeo nastupati i izvan svog grada. Do danas je skupio priličan broj nastupa diljem cijele Bosne i Hercegovine, ali i izvan nje. Teme mu se baziraju na aktuelnostima, ali i na onim pričama u kojima vidi zanimljivu foru. Ukratko, mali čo’ek, velikih mogućnosti i još većeg smisla za humor!

Upad 40 kn

SRIJEDA 11.01. u 20.30h CG vs. BiH Stand up večer

http://studiosmijeha.hr/predstava/cg-vs-bih-stand-up-vecer/

Uvijek ste se pitali šta bi bilo ako bi se spojili glup i lijen?

I mi bi voljeli znati.
U ovom showu ćemo ipak spojiti Bosanca i Crnogorca.

Andrija Dabanović

Podgorički stand up komičar, među prvim iz Crne Gore. Prvi nastup je imao u rodnom gradu 2015. Nakon dobrog odziva publike i velikog interesovanja svoj repertoar je morao brzo proširiti sa pet na pedeset i pet minuta. Nastupa najviše u Podgorici, Beranama i Nikšiću a vrlo brzo stiče iskustvo i preko granice: u Novom Pazaru, Sarajevu, Dubrovniku, Splitu i Studiju Smijeha u Zagrebu. Akcenat nije jedina smiješna stvar kod njega. Iskustvo života podgoričkih ulica, poznanstva sa bitnim ljudima sa obje strane zakona i estradni „menadžerluk“ uveo ga je i u one tamnije strane života. Što je naravno obilato iskorišteno u svom autorskom materijalu, na sreću nasmijane publike. Autentičnu životnu priču sa publikom dijeli kako na sceni tako i na grupama anonimnih kockara. Često ga zovu na korporativne gaže. Ne samo lokalna već i regionalna publika jednako uživa u njegovim pričama o kocki, babi, porodičnim odnosima, neprijatnim situacijama, ljubomori i sve to iz jednog novog svježeg ugla tipičnog podgoričanina.
Marko Dejanović – rođen je 1982. u Banja Luci. Živi sad većinu života u Zagrebu. Nema (još) ni djece ni kredita pa se smatra poprilično slobodnim.
Stand up komedijom bavi se od listopada 2014. Da si u mobitel nije zapisao “listopad 2014.” ne bi se mogao sjetiti. Nada se da taj zapis nije bio nečiji rođendan koji nije smio zaboraviti. Počeo je na Open mic večerima, a stotinjak nastupa (brojka je procjena – nije zapisao u mobitel pa ne zna točan broj) skupio je za godinu i pol vodeći se načelom da nastupa kad god među grupom ljudi na nekoliko minuta zavlada tišina. Isto načelo dovelo ga je u nekoliko neugodnih situacija na svadbama i sprovodima. U humoru je sklon pretjerivanju, bilo da je riječ o tjeranju logike preko ruba smisla ili o priznavanju vlastitih nedostatak (ima komplekse zbog debljine – ako ga vidite, recite mu da je smršavio, čak i ako ga vidite prvi put u životu, nema veze). Štuje i analizira bogatu i vrijednu tradiciju psovki na prostorima jugoistočne Europe i šire. Također, izumio je narodnu izreku “I poruga je poruka”. Upravo ju je izumio.
Dugo godina bio je novinar crne kronike i naučio je da samo smrt može biti smrtno ozbiljna. Ali ne mora. Trenutno je zaposlen kao voditelj agencijskog poslovanja agencije Newsroom.
Osim stand up komedijom i vođenjem agencijskog poslovanja, Marko piše i kratke priče te romane.
Kako bi rekli u TV prodaji: Ali to nije sve. Do 2014. surađivao je s fejk news portalom NewsBar kao autor članaka, urednik portala i scenarist skečeva. Član je Hrvatskog društva pisaca, alumni Akademije za politički razvoj i simpatizer Fronte za oslobođenje vrtnih patuljaka.

Upad 40 kn

 

ČETVRTAK  12.01. u 20.30 h Novi tekst siječanj – druga izvedba

http://studiosmijeha.hr/predstava/novi-tekst-sijecanj-druga-izvedba

Ovog četvrtka nastavljamo s novim forama, po drugi puta u 2017.!

Kao što je to i običaj, naši komičari i komičarke svaki mjesec smišljaju nove fore kako bi vi iz mjeseca u mjesec mogli uživati.

Siječanjsko izdanje novog teksta izvode: Marina Orsag, Saša Turković, Josip Škiljo, Tin Sedlar i Marko Dejanović.

Ne propustite!

Upad 30 kn

 

 

PETAK 13.01. u 20.30 h „KAJ BRE?!“ Stand up show

 

http://studiosmijeha.hr/predstava/kaj-bre-stand-up-show-4/

 

Stand up „fajt“ simboličnog naziva “Kaj bre?” spoj je best of stand up fora s naglaskom na hrvatsko-srpske odnose.

Do ideje je došlo nakon tri godine zajedničkog rada i shvaćanja da još uvijek postoje tenzije između našeg i srpskog naroda, što nije baš najbolje za budućnost mladih obje države, a i prošlo je više od 20 godina od rata i možda je vrijeme da se neke stvari stave iza nas.

Marina Orsag (HR) i Aleksandar Perišić (SRB) su oboje bili u pionirima i samim time odrasli su u bivšoj Jugoslaviji pa doživjeli i raspad iste, te stvaranje novih država. Kako se na njih to odrazilo i kako doživljavaju odnose između te dvije države dvadeset godina kasnije možete vidjeti i ćuti u ovom showu.

Upad 40 kn

 

 

SUBOTA 14.01. u 20.30 h „Istinita fantastika“ Stand up show

 

http://studiosmijeha.hr/predstava/istinita-fantastika-stand-up-comedy-show/

“Da li je istina čudnija od fikcije” staviće na test Aleksandar Perišić i Nikola Silić, dvojca komičara iz Srbje u prvoj polovini 21 veka, koji su zašli u svoje tridesete godine, ubeđeni da su od svih drugih i lepši, i pametniji, i da zaslužuju da vladaju svetom. A poseduju svu sposobnost polupismenog avokada.

Od ambicija do frustracija, život, smrt, i sve nebitno između, povešće vas na komično putovanje u kome linija između smisla i ludila je proizvoljna kriva a granice između istine i fantastike postaju nebitne…ako znaš iz kog ugla da gledaš.

Aleksandar i Nikola su deo “prve postave” Standup.rs, organizacije koja je osnovala scenu stand up komedije u Srbiji. Aleksandar Perišić je i prvi komičar ove organizacije i prvi pobednik open mic takmičenja, poznatih i kao Večeri otvorenog mikrofona, gde se pre šest godina, pojavio i pobedio. Nikola Silić je već na sledećem otvorenom mikrofonu postao deo organizacije. Iza sebe imaju nekoliko stotina nastupa, rad na televiziji u emisiji “Stand up & more” koja se emitovala na kanalu Comedy central Extra, takođe su deo kreativnog tima emisije “Veče sa Ivano Ivanovićem”.

Aleksandar Perišić je neko koga od početka karijere vezujemo za crni humor, a Nikola Silić je opet ekspert za isti. Možda će ovo istinito fantaziranje da nam otvori neke čakre.

Vidimo se!

Upad 40 kn

 

 

NEDJELJA 15.01. u 20.30 h HR vs. SRB Stand up večer

 

http://studiosmijeha.hr/predstava/hrv-vs-srb-stand-up-vecer/

 

Vrijeme je za još jedan hrvatsko – srpski stand up “okršaj”!

Ovoga puta pod zastavom Hrvatske nastupaju Tin Sedlar i Saša Turković, a pod zastavom Srbije Aleksandar Perišić i Nikola Silić.

Tin Sedlar (HR)
Posudio je stas 7. patuljku u crtiću „Snjeguljica i 7 patuljaka“, boji se svega što je više od 168 cm, voli sve što vole mali. Hobiji su mu nogomet i pokazivanje osobne na ulazu u noćne klubove. Diplomirao je pedagogiju na Filozofskom fakultetu i radi kao pedagog u osnovnoj školi. Poznat je po tome što neugodne situacije može učiniti još neugodnijima i uopće mu zbog toga nije neugodno. Da je žensko, zvao bi se Lea i nosio bi minice i štikle. S obzirom da se ipak rodio kao muško, zove se Tin i nosi štikle. Voli glumiti u predstavama za djecu jer je i sam dijete – unutra i izvana. Stand up ga opušta i ostvaruje mu rijetke želje da nekome govori s visoka.

Saša Turković (HR)
Najstariji (godinama a ne stažem) stalni komičar studija smijeha … fore izvodi brzo jer osjeća da mu nije ostalo još puno vremena. Otac je troje djece (barem prema službenim dokumentima) koje, na njihov užas i usprkos njihovu negodovanju, često spominje u svojim nastupima. Preko dana vodi vlastitu tvrtku, a navečer odlazi na nastupe u Studio Smijeha – ženi  laže da ide na terapiju za vodu u koljenu.

Osim stand up-om, bavi se life coachingom i motivacijskim govorništvom što dovodi do učestalih zabuna … nakon nekih njegovih izjava publika nije sigurna dali bi se trebala smijati ili odraditi trening u teretani.

Nastojimo mu dati priliku da nastupa što ranije jer nakon što popije svoje ljekove za reumu u 22h … teško ostaje budan.

Aleksandar Perišić (SRB)
Aleksandar Perišić je izdvojio vreme od razmišljanja i nerada na svojih 465117 projekata i predstaviće vam se svojom bogougodnom toplom ljudskom pričom u šaljivom tonu sa pesmom i igrom.
U publici traži energiju, saborce sa kojima će humorom da dopre do širih narodnih masa i najvažnije – oca koji ga je ostavio kad je bio mali.
Gas-maske su poželjne, jer Aleksandar puši na sceni i ima jednu super-moć- da udahne 3 kubna milimetra duvanskog dima, a da izdahne 750 kubih milimetara istog. Svi se nadamo da ce steći moć da jednostavno izdahne.
Zanemarite njegovu garderobu… Koncentrišite se na frizuru… Zapravo, gledajte ga u lice… Zapravo, zatvorite oči i probajte da uživate u njegovom glasu. Kao i svakom gremlinu, ZABRANJENO je davati mu prehrambene proizvode (naročito pivo) od ponoći (mislimo na ovu ponoć) pa do kraja vremena.
Ne ulaziti u rasprave sa njim, zbog bojazni da ćete dobiti odgovor, preopširan čak i po Tolstojevim standardima, u kome će koristiti rečnik diplomca sa umetničkog fakulteta. Istina je da je on jedino mogao da završi kao šibicar, u najboljem slučaju prodavac sladoleda.
Obavezno ponesite paradajz, jaja i slične artikle kako bi konačno mogao da kaže da mu stand up komedija donosi hranu na sto.

Nikola Silić (SRB)
Naslikao platno, dali mu nagradu.
PhotoShopovao fotku, dali mu nagradu.
Uradio animirani film, dali mu nagradu.
Smislio reklamu, dali mu nagradu.
Ali najviše se ponosi svojom skromnošću.
Ima 100+ kila što zvuči mnogo gore kada se kaže kao 0,1 tonu.
Borac protiv ljudske gluposti od kako je saznao da ljudi zovu vidovnjake, izbegavaju crne mačke, kunu se u horoskop, misle da fudbal nije namešten i ponavljaju svima omiljenu narodnu “Da, moj (član šire familije) je bio (zanimanje), ja sam samim tim stručnjak na tu temu”.
Veruje da nije pesimizam ako si u pravu. Pesimizam je ako otpevaš nešto. A ima i smešnije fore od te.

Upad 40 kn

 

 

Rezervacije za sve predstave vrijede do 20h na dan predstave. Ukoliko otkazujete molimo to učinite do 18 sati.

Rezervacije primamo na prastari moderni mobilni uređaj 095 5103 129 ili preko naše veze u budućnosti na ulaznice@studiosmijeha.hr.

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20