Zatvor je samo za siromašne. Šefica MMF-a proglašna krivom i puštena na slobodu!

0

Svi smo jednaki, ali neki su ipak jednakiji od drugih. Porezi i zatvorske kazne su namjenjeni samo za siromašne, a dokazao je to i francuski sud, presudom protiv šefice MMF-a Christine Lagarde, koja je proglašena krivom u aferi oko isplate 400 milijuna eura poduzetniku Bernardu Tapieu oko sporne prodaje jedne kompanije, javlja BBC.

Lagarde je proglašena krivom zbog nemara, čija je posljedica bila da su zloupotrebljeni javni novci zbog odobravanja odluke da se Tapieju dopusti izvansudska arbitraža. Unatoč osuđujućoj presudi, sud je odlučio kako Lagarde neće morati platiti kaznu, niti snositi sankcije. Za svaki slučaj, Lagarde se nije nalazila na izricanju presude, jer se danas nalazila u Washingtonu. U svom svjedočenju u petak je rekla kako je uvijek sve radila u dobroj vjeri.

 

 

Za one koji ne znaju, izdašne plaće šefova međunarodnih financijskih institucija poput MMF-a, Svjetske banke ili Ujedinjenih naroda (UN) ne oporezuju se poput plaća ostalih smrtnika. Kada se Lagarde našla pod pritiskom javnosti zbog neplaćanja poreza, glasnogovornik MMF-a rekao je da se plaće u takvom tipu organizacija ne oporezuju.

Internetska stranica wageindicator.org prikuplja podatke o plaćama iz javno dostupnih izvora. Prema toj stranici, Christine Lagarde godišnje na ime plaće dobije tri milijuna kuna (u dolarima 440 tisuća), dakle 252.000 kuna mjesečno. Riječ je samo o plaći, u koju nisu uračunate brojne naknade i dodaci.

Probajte vi napraviti neko sranje i oštetiti nekog za recimo 400 tisuća eura i onda samo reći da ste radili u dobroj vjeri. Budite sigurni da ćete završiti u zatvoru i biti ovršeni, a dug ćete otplačivati do kraja života. 

To je isti onaj MMF koji nam djeli sjajne financijske savjete. Rekli su nam da privatizramo sve pa smo sada robovi u svojoj zemlji, imamo nekvalitetnu uslugu po najskupljim cijenama. Predložili su svojevremeno ekipi iz HNB-a da rasprodaju sve naše zlatne rezerve jer je zlato bezvrijedno i naravno da su ih ovi poslušali. Par godina nakon toga mu je cijena skočila 8 puta. Svaka zemlja koja je slušala MMF je ostala bez svega i bankrotirala. MMF je najobičnija kriminalna organizacija.

 

Autor: Josip Novosel