Sinčić, Pernar i Palfi osnovali novu stranku ”Jedina opcija” i tako prevarili birače Živog zida!!

0

Nakon što im je propalo osnivanje stranke Živi Zid IVS, Ivan Sinčić, Vladimira Palfi i Ivan Pernar pustili su jučer u medije informaciju po kojoj održavaju osnivačku skupštinu najnovije stranke.

Skupština se trebala održati u Petrinjskoj u Zagrebu, a okupljenim novinarima je dojavljeno kako se mjesto radnje ipak izmijenilo i da će se skupština nove stranke održati u Sesvetama.

Nova stranka se zove Jedina opcija. Predsjednik je Lovre Crvelin, a supredsjednik Matej Matić.

Žurilo im se osnivanjem nove stranke jer bi ju trebali imati do trenutka konstituiranja Sabora. Ukoliko to ne učine, mogli bi izgubiti milijune kuna proračunskog novca koji će pripasti stranci na koju se u tom trenu vode njihovi mandati, odnosno – ako ne stvore novu stanku – Živom zidu.

Mnogi bivši Živozidaši koji su napustili stranku, upozoravli su birače da je navedenoj trojci stalo samo do osobnih interesa i bogaćenja, a ne do Živog Zida i ideja za koje su se zalagali. Tada se trojac obrušio na sve koji su ih prokazivali i nazivao ih plaćencima HDZ-a i rušiteljima Živog Zida. Ispostavilo se na kraju da su Živi zid izdali i srušili jedino Sinčić, Pernar i Palfi.

Pitanje je dal ‘ će i ovaj put uspjeti s osnivanjem nove stranke jer će njihovi bivši stranački kolege, koji im osporavaju pravo na vođenje i zastupanje stranke te ih optužuju za čitav niz kaznenih djela, sigurno uložiti prigovor. Sinčić, Palfi i Pernar trebali bi danas predati zahtjev za upis u Registar političkih stranaka i nadati se da će Ministarstvo uprave odbaciti prigovor njihovih biviših suradnika te do petka izdati za njih povoljno rješenje. Ovo se pretvara u do sada neviđenu sapunicu na hrvatskoj političkoj sceni, a cijela priča bi, ako se potvrde optužbe protiv trojica, mogla završiti i njihovim kaznenim progonom i završetkom političke karijere.

Osnivanje nove stranke i sabotaža Živog Zida, nije naišla na pozitivne komentare na portalima i društvenim mrežama. Ljudi su bijesni protiv naveenog trojica i najavljuju prosvjede. Optužuju ih za prevaru i ne žele da ih dotični zastupaju u Saboru.

Neki od komentara upućenih Sinčići, Pernaru i Palfi: 

Iz provjerenih izvora doznajem da će im se nova stranka zvati “Živi stid”.
Čujem da Pernar nakon knjige ”Kako je nastao novac” izdaje novu knjigu ”Kako je nestao novac”
Toliko su se bavili teorijama zavjera, da su na koncu postali majstorima za zavjere.
Žao mi je što sam vam dala glas. Svi ste vi isti!
Pod tim imenom stranke nisu izašli na izbore znači noga u guzicu izbaciti iz sabora a novce ostaviti u proračunu