CHEESE BAR – IRENU VODIM SAMO NA NAJBOLJA MJESTA U GRADU:)

0

Vani je bilo hladno k’o u srcu blagajnice Željke, ali to nije spriječilo mene i Irenu da izađemo i proslavimo njezin prvi tjedan na novom fakultetu. Više nije na Šumadiji i ne cijepa drva. Upisala je ”Odnose s medijima” na Vernu jer ipak radi na najboljem portalu na svijetu koji ne trpi neobrazovane.

Samo su najljepši i najpametniji dovoljno dobri za Flash.hr. Rekao sam joj da štedi jetru i želudac jer ju vodim u Cheese bar kako bismo proslavili njezino školovanje sa stilom. U malo više od tri godine kako su otvoreni, profilirali su se u jedno od najpopularnijih gradskih mjesta za izlazak. Imaju vrhunski izbor sireva, domaćih kobasica, 3 vrste pršuta i sjajan izbor vina. Znao sam odmah da će se ovoj slavonskoj izjelici moj prijedlog svidjeti. Ne znam odkle joj takvo savršeno tijelo jer pojede više od Ivanke Boljkovac i Elizabete Gojan zajedno.

Obukao sam nove cipele, hlače (trenirka je bila u pranju), sako i čarape s logom HDZ-a. Kralj Čučerja i kraljica Stupnika izlaze van sa stilom.

Nove Strugar cipele Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Nove Strugar cipele
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Josip Novosel aka Gastro Snob u Chesse baru Foto: Flash.hr
Josip Novosel aka Gastro Snob u Cheese baru
Foto: Flash.hr

Sjeli smo na terasu Cheese bara na kojoj bi se smrznuli da nisu bile upaljene grijalice pa nam je zapravo bilo jako ugodno. Ljubazna konobarica nam je preporučila za početak Koralt Merlot Boutique (Sjajno slatkasto vino za start) i njihovu poznatu platu s pršutom, maslinama, istarskom kobasicom, kulenom, pet vrsta sireva, a uz to je još donijela ukiseljene šampinjone, lukovice, paprike punjene sirom i inćunima i luk punjen paštetom od tune.

Chesse bar - mješana plata Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Cheese bar – mješana plata
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Chesse bar Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Cheese bar
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Irena Jakičić - Korlat Merlot Boutique - Chesse bar Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Irena Jakičić – Korlat Merlot Boutique – Cheese bar
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Irena je bila prelijepa. Osjećao sam se kao da ispred mene sjedi siromašna verzija Kim Kardashian. Ima taj egzotični orijentalni look. Gledao sam ju kao siroće napolitanke. Gledala je i ona mene. Oči su joj iskočile k’o u varenog zeca. Kemija se osjećala u zraku. Mislio sam da me skida pogledom, a onda je progovorila: ”Šta ima novog? Gdje putujemo? Oče past’ neka torbica. Trebao bi mi novi kaput? Jesi sredio BMW? Ne bum k’o sirotek u tramvaju putovala…”. Guja proračunata. Pokazao sam joj sliku bijele bembare i bila je zadovoljna na tren, al’ onda je rekla: ”Super, al’ ak’ možeš, nabavi crni ili srebrni. Nisam ja Joško Čagalj.” Rekoh: ”Možda nisi Joško Čagalj, al’ si Mladen Grdović. Lakše s tim vinom. Kako to držiš čašu? Nisi na gradilištu? Nije ti ovo Žuja. Nikad od tebe dama.”

Guštali smo u svakom zalogaju. Najbolji okusi Hrvatske na jednom mjestu, a mi gladni k’o Čobanković. Ljubazna konobarica nam je za drugi slijed vina preporučila sjajni Josićev Cuvee Superior. Postoje Stupnička i Čučerska škola degustacije vina. U Čučerskoj školi lagano promućkate čašu, primaknete ju nosu i kad vas miris vina opije, ispijete čašu na eks. Ako vam sve klizne tečno niz grlo, naručujete dalje. Stupnička škola je malo složenija i proces degustacije traje puno duže. Irena se nije zamarala trivijalnim mućkanjem i mirisanjem. Eksala je tri čaše, ne bi li bila sigurna u kvalitetu vina i tek je onda dala zeleno svjetlo za novu butelju.

Naravno da smo za kraj morali uzeti i čokoladni desert uz koji je Ritoša muškat žuti sjeo kao budali šamar.

Chesse bar - Čokoladni desert Foto: Flash.hr
Cheese bar – Čokoladni desert
Foto: Flash.hr

Morao sam ju malo opiti jer sam ju tu večer zvao u kazalište. Imao sam karte za Mama Miu u Komediji, a njezino posljednje kulturno uzdizanje je bilo na koncertu Dare Bubamare.

Kako nam je bilo u kazalištu, saznat ćete uskoro (Samo pratite Flash.hr), a kako nam je bilo u Cheese baru, saznat ćete ako se zaletite do trga Europe u ulicu Augusta Cesarca 2. Atmosfera je opuštena, a osoblje ljubazno i educirano. Cijene su pristupačne, a na jednom mjestu možete okusiti najbolje delicije iz cijele Hrvatske. Hrana i vino su stvarno odlični, ali ne vjerujte nama. Uvjerite se sami na licu mjesta.

 

Cheese bar

A. Cesarca 2, Zagreb

Tel: 091 888 8628

https://www.facebook.com/Cheese-Bar-299539516838795/?fref=ts

 

Autor: Josip Novosel aka Gastro Snob, ljubitelj sireva Zdenka, Buco, Podravec, veliki poznavatelj vina iz kućne radinosti, tiha patnja siromašne Kim Kardashian, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i snob.