Politička stranka Slobodna Hrvatska izabrala novo vodstvo

0

Nedavno je održana skupština političke stranke Slobodna Hrvatska na kojoj su izabrali novo vodstvo. Zanimljivo je da većinu članova stranke čine bivši pripadnici Živog Zida, koji su stranku napustili radi navodnih malverzacija od strane Pernara, Palfi i Sinčića, protiv kojih se sada vode istražne radnje.

Aktivističko direktno demokratska politička stranka Slobodna Hrvatska izabrala je novo vodstvo na Skupštini stranke održanoj u subotu 22.10.2016. u zagrebačkom hotelu Laguna

Novi supredsjednici su: Damir-Kristijan Rogina, Danijel Galović i prof. Ivan Pokupec, a novi Glavni tajnik je prof. dr.sc. Dražan Dizdar. Na Skupštini su izabrani i članovi Središnjeg i Nadzornog odbora. 

Slobodna Hrvatska - skupština u hotelu Laguna
Slobodna Hrvatska – skupština u hotelu Laguna

Uz izvješća raznih stranačkih odbora, na Skupštini je održana i prezentacija sustava direktne demokracije. Tijekom cijele skupštine bilo je vidljivo da nema odustajanja od direktne demokracije kao alata u radu stranke, a sve na principu “jedan aktivni član jedan glas”.

Na marginama Skupštine ragovaralo se o predstojećim akcijama stranke te predstojećim lokalnim izborima.

Svečanim je činom aklamacije za počasnog predsjednika političke stranke Slobodna Hrvatska izabran Stjepan Jedvaj (85) iz Rijeke, aktivist i najstariji član Slobodne Hrvatske, koji unatoč svojim godinama sudjeluje u svim akcijama, prosvjedima te obranama domova hrvatskih građana.

S obzirom na moje životno iskustvo, prepoznao sam ideju Slobodne Hrvatske kojoj se pruža povijesna mogućnost da učini puno dobra za ovaj naš hrvatski narod-rekao je Stjepan Jedvaj. 

Gospodin Stjepan Jedvaj sudjelovao je i u obrani jedinog doma obitelji Mirka Dukića, kojeg je ovršila nelegalna RBA zadruga iz Austrije, na Svetom Duhu 8 u Zagrebu, 19.10.2016, a čiji je slučaj javnosti poznat dulje vrijeme.