Deseti dani švoja u sjeverozapadnoj Istri

0

 

Počeli su deseti Dani švoja

 

Gourmet manifestacija posvećena ribi list održava se u konobama i restoranima sjeverozapadne Istre

Umag, 17. listopada – I ove godine, od 15. listopada do 30. studenoga, u Sjeverozapadnoj Istri, točnije u konobama i restoranima Umaga, Novigrada, Buja i Brtonigle održat će se Dani švoja, gourmet manifestacija posvećena ribi list. Jesen je vrijeme švoja, kako u Istri zovu ovu ribu, svojstvenu upravo sjeverozapadnom dijelu poluotoka, posebno moru oko Novigrada, gdje se na ušću Mirne miješaju slatka riječna i slana morska voda, pa je list iz tog područja i najukusniji. Kao i prijašnjih godina, tako će i tijekom desetog izdanja Dana švoja vodeći kuhari sjeverozapadne Istre svojim gostima servirati menije inspirirane švojom, a uz njih će se posluživati i kvalitetna lokalna vina kao i maslinova ulja.

Dani Svoja Izvor: Istraturist
Dani Svoja
Izvor: Istraturist

Svi koji žele isprobati ukusna i maštovita jela inspirirana ovom plemenitom ribom mogu izabrati jedan ili više priznatih istarskih restorana i konoba koji sudjeluju na ovoj manifestaciji: Bassanese iz Kaštela, Igor i Lux Casino’ Hotel Mulino te Zephyr iz Buja, Lungomare, Gatto nero i San Benedetto iz Novigrada, Porto Salvore iz Savudrije, Paolo e Susanna, Villa Rosetta i Villa Vilola iz Zambratije, te umaški gastro predstavnici – Buščina, Da Lorenzo, Melon, Nono, Pergola, Canova, Rustica i Zlatna Vala.

Uz maštovita jela od švoja, posjetitelje očekuju i druge delicije od riba i morskih plodova po pristupačnim cijenama. Nikako ne treba propustiti priliku uživati i u daleko poznatim i nagrađivanim vinima, maslinovim uljima, te brojnim drugim tradicionalno pripremljenim autohtonim proizvodima. Vaše nepce će zasigurno uživati u bogatoj gourmet ponudi koju nikako ne smijete propustiti, stoga, spakirajte stvari, rezervirajte smještaj i mjesto u restoranu te uživajte u bojama, mirisu i okusu jeseni u sjeverozapadnoj Istri.

Više informacija o samoj manifestaciji potražite na www.coloursofistria.com