VERVITA – SOKOVNIK ILI BLENDER? – Kako smo se Irena i ja bacili u raw food vode

0

Gorila je crvena žarulja u centralnom komitetu Čučerja do dugo u noć. Otac i majka nisu spavali tri dana. Otac: ”Jesi čula onu budalu od sina? Priča da će počet jest voće i povrće, neku sirovu hranu… Poludio je!” Majka: ”Sve je to zato što je prestao ići u crkvu. Odbacio je Boga i sad ga je Đavo preuzeo. Bojim se za njega. Sve si ti kriv! ”

Spomenuo sam im kako intenzivno razmišljam o promjeni načina prehrane. Jedem premalo voća i povrća, a oni su odmah krenuli s teorijama zavjere i tko je od njih zakazao u odgoju. Nije mi bilo svejedno. Čak ni ja nisam mogao spavati. Razmišljao sam: ”Postajem li Hipster? Samo to ne. Dovoljna mi je kazna što me Bog preskočio kad se dijelila visina.”

Odlučio sam nabaviti blender, a kolegica koja brije na raw food mi je preporučila VerVitu (hrvatski brand), kao najbolji omjer uloženog i dobivenog kad su sokovnici i blenderi u pitanju. Pozvao sam Irenu u shopping. Ona se razveselila: ”Nove cipele, kaput, torbica….”, ali kad sam joj rekao da idemo u VerVitu po blender, dobila je živčani slom. Došli smo u njihov ured na Laništu i odmah mi je zapeo za oko najskuplji američki Blendtec Professional 800 blender. Košta 9880,00 kn, a prodavač mi je rekao da je to BMW među blenderima.

VerVita - Blendtec blenderi izvor: VerVita Web
VerVita – Blendtec blenderi
izvor: VerVita Web

Rekoh Ireni: ”Jesi čula? BMW! Uvijek si htjela bembaru. Eto nam sad prilike.” Irena je poludjela. ”Jesi li ti normalan? 10000 kuna za blender? O kakvom ti BMW-u pričaš? Ne vidim ja tu ni volan, ni kotače. Za te novce me obučeš od glave do pete ili mi kupiš onu Pradinu torbicu.” Otvorio sam Pandorinu kutiju. Odgovorih joj: ”Imaš pun ormar torbica. Nemreš u torbici miksat voće i povrće.” Ona meni: ”Nemreš ni s blenderom na špicu!”

Vidio sam da mi je objavila rat pa sam zamolio ljubaznog vlasnika firme da me spasi od Aždaje. Rekao sam mu da želim nešto profesionalno, kvalitetno, ali džepu pristupačnije kako me Irena ne bi lišila života. Dakle, ne najjeftinije, ali ni najskuplje. Predložio mi je VerVita SuperBlend. To je njihov profesionalni blender u rangu puno razvikanijih i duplo skupljih blendera. Ima 7 godina garancije i 1500w (Snaga je kod blendera najbitnija. Slabi blenderi ne mogu kvalitetno izmiksati hranu, a često i pregore). Sjecka sve u paramparčad. Super je kod njega što je plastična posuda u kojoj se miksa BPA free, što znači da nema štetnih kemikalija koje se nalaze u plastičnim sisama Ave Karabatić i nema opasnosti od kontaminacije smoothija. Pogledao sam Irenu, a ona mi je pogledom dala do znanja ”Možeš uzeti ovaj, ali s ostatkom love koju si uštedio me vodiš u shopping.” Haleluja braćo i sestre. Dok nije gledala, uzeo sam još ekstra posudu od 300 kn za suho miksanje (Bademi, orašasti plodovi…, idealno za domaći maslac od kikirikija i slične stvari). Možete me zvati Jole Blender, a uskoro bi mogla izaći i moja emisija: Šaptač blenderima.

Kako Irena još nije položila vozački, morali smo tegliti blender u rukama do doma.

Irena Jakičić - VerVita blender Ja sam joj kao pravi gentelman pomogao i otvorio vrata jer nije vidjela kamo ide.
Irena Jakičić – VerVita blender
Ja sam joj kao pravi gentleman pomogao i otvorio vrata jer nije vidjela kuda ide. Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Odmah sam se zaletio do Željke u Dionu i zamolio ju da mi da svo voće na akciji. Ovo je veliki dan za mene i odlučio sam se baciti u trošak. Uzeo sam dvije banane, dvije kruške i jednu jabuku. Jednom se živi.

Irena Jakičić - Vervita blender Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Irena Jakičić – Vervita blender
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Slika izgleda idilično, ali to je fejk. Snimio sam Irenu kako blenda, tj. kako se opire zdravom životu. Ne može Slavonija iz nje nikako. S ovim se ja borim svaki dan:

Na kraju se ipak posula pepelom i popila s guštom zdravi smoothie, a čak je i majci u Stupnik ponijela degustacijski uzorak. Rekla mi je da joj moram svako jutro prije faksa spremiti jedan sok jer ne bu ona k’o sirotek pila onaj žgaravac iz tetrapaka.

Ja sam također degustirao Irenin prvi smoothie i odmah sam osjetio kako sam pun energije. Probudio se u meni čučerski Pablo Escobar. Osjećao sam se kao vidjelica Vicka iz Međugorja, samo što se meni nije ukazala Gospa, već poslovna prilika (Zapravo je to jedno te isto). Izvadio sam iz ladice albanski kokain i rekao Ireni neka ga izmiksa s brašnom u omjeru 70 – 30. Irena: ”Aha! Stavim 70% kokaina i 30% brašna. Može. ” Ja: ”’Oćeš da te sad ubijem? Uništit ćeš mi posao u startu. 70% brašna stavi. Stvarno si amater. ” Irena je krenula stavljati brašno, a mene je skoro srčani udar strefio. ”Pa dobro jesi li ti normalna? Ne možeš stavljati oštro brašno! Hoćeš da si ljudi unište nosnice? Prokrvarit će. Uništit će im se sluznica. Uvijek se šmrče glatko brašno. Upamti to.” Irena ”Pa šta se odmah ljutiš? Nisam ti ja Rajko Dujmić. Nisam to nikad radila.”

Irena Jakičić - VerVita blender Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Irena Jakičić – VerVita blender
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Uz blender sam dobio i knjigu Miroslava Juraja ”Snaga zelenih sokova”. U njoj se nalaze brojni zanimljivi recepti, ali i tabela s voćem i povrćem za svaku krvnu grupu jer ono što je dobro za Irenu, ne mora biti dobro i za mene i obrnuto. U mojim venama teče aristokratska krv, za razliku od njezine obične seoske.

Izvor: VerVita web
Izvor: VerVita web

U VerViti možete na licu mjesta isprobati blendere i sokovnike i odabrati što je najbolje za vas. Organiziraju i razne radionice na kojima se možete okušati u pripremanju raw food hrane, a ako ste neznalica poput mene, ljubazno osoblje će vas educirati. Na njihovoj web stranici imate i link sa zanimljivim receptima, što je meni sigurno korisno jer bi inače do kraja života blendao samo jabuke i banane. http://vervita.hr/sokovi-recepti/

VerVita d.o.o.

Lanište 1f
10020 Novi Zagreb
Hrvatska

Tel: 01/3456-764
Mob: 095 5545 206
Fax: 01/5803-764

Radno vrijeme:
pon – pet: 9-18h
subota: 10-14h

e-mail: info@vervita.hr

web: www.vervita.hr

Autor: Josip Novosel aka Jole Blender aka Šaptač blenderima, samozatajni preprodavač opijata, ljubitelj povrća iz Dione, mesojed s grižnjom savjesti, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i snob.