Može li kandidat Živog Zida postati zagrebački gradonačelnik?

0

Živi zid tako sada uživa popularnost od 7,3 posto, a Sinčić za taj rast navodi dva glavna razloga.

“Mi smo mnogo jači nego što se to vidi u Saboru. To su u stvarnosti stotine tisuća glasova. Vidimo da su na rezultate utjecale dvije stvari – išli smo razotkrivati kriminal kod Hrvatskog centra za razminiranje, no nažalost su tik pred konferenciju počeli ljudi otkazivati jer su dolazili pozivi gdje su im iz Mungosa i drugih tvrtki prijetili otkazima. Namjeravamo završiti tu borbu, ali sve to ovisi o građanskoj hrabrosti. Pozivam građane i ja ću im kao zastupnik dati potporu. Druga stvar je činjenica da smo uveli u proceduru uveli izmjene ovršnog zakona, to je ono što radimo godinama. Tijekom procesa i rasprave ćemo nastojati uvjeriti što više zastupnika da je to dobra stvar”

Živi Zid inzistira da od ovrhe bude izuzeta nekretnina u kojoj obitelj živi. Za druge stvari koje je potrebno promijeniti u ovršnom zakonu Živi zid će se boriti amandmanima. Sinčić se nada da će tu dobiti podršku saborske većine, a za koaliciju Mosta i HDZ-a tvrdi da ne funkcionira.

Živi zid ne  namjerava ulaziti u koalicije

“Naš je cilj uzeti vlast ili biti oporba. S njima ne možemo surađivati. Vidite kako je završio Most. Isto su najavljivali promjene pa sada i sami priznaju da se s HDZ-om ne može surađivati.” – izjavio je Sinčić.

Živi Zid ima kandidata za Zagreb

“Mi nećemo sudjelovati u preslagivanju, mi ćemo biti oporba. Već sam rekao koji je naš stav. Ili vlast ili konstruktivna oporba. Mislim da je preslagivanje ovog časa malo moguće, mislim da su izgledniji izbori. Za preslagivanje bi se trebalo raspasti pola Mosta ili doći do nekih poteza s HNS-om, što je teško.”

Bliži se i borba za Zagreb. Milan Bandić će se ponovno kandidirati, a svoju je kandidaturu najavila i njegova bivša zamjenica, Sandra Švaljek.

“Bandić je svakako favorit i sudeći prema onome što se događalo on bi mogao opet pobijediti što mi naravno nije drago. Za njega nije Gradsko poglavarstvo, nego neke druge institucije iz kojih je nedavno izašao. Mi ćemo imati svojeg kandidata. Imamo ime no nećemo još izaći u javnost”, zaključio je Sinčić.