SLATKI GUŠTI – Festival slastica na Zrinjevcu 7.5. – 16.5. 2016.

0

Od 7. do 16. svibnja na zagrebačkom Zrinjevcu, održava se festival slastica ”SLATKI GUŠTI”. Amelie, Torte i to, Cukeraj, The Cookie Factory, Vincek, Le kolač, Lucija slastice, Gustolato, Manaske, Medenko i mnogi drugi, ponudit će posjetiteljima najbolje iz svoje ponude. Ove godine kao gosti festivala dolaze Casa Del Padrone s otoka Krka, koja donosi okuse Kvarnera, Restoran Žganjer iz Ozlja predstavlja tradiciju, a Kroštula iz Zadra dalmatinske slatke tajne.

Naravno da Gastro Snob i Irena nisu mogli propustiti ovaj festival. Gdje je šećer, tu smo i mi:)

Slatki Gušti Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Slatki Gušti
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Slatki Gušti Irena uživa u kolaču Ljepotica, slastičarnice Cukeraj Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Slatki Gušti
Irena uživa u kolaču Ljepotica, slastičarnice Cukeraj
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Ni ljubitelji palačinki neće ostati zakinuti, za njihova nepca pobrinut će se Latina, dok će Lokum ponuditi prave turske baklave. Svi znaju da su domaće štrukle u La Štruku, a ako baš poželite nešto jako čokoladno, tu su izlagači Chade, Kraš Choco bar i Pralina. I mi imamo najbolje fritule u gradu – one Nadine!

Nismo nažalost uspjeli probati sve delicije, ali smo se ogrebli za sjajne palačinke iz Latine u koju ćemo morati ovih dana navratiti kako bi probali sve što imaju u ponudi. Htio sam staviti sliku Irene, ali ovaj put ju je Latina palačinka sa šumskim voćem i hrskavim Kinder Buenom zasjenila.

Vegetarijanci, vegani (nažalost ima i takvih u našem društvu) i svi koji vole raw food na Zrinjevcu dolaze na svoje uz izlagača Zdrave torte. Uz slatko uvijek dobro idu i Al Kaprone i Jaffa likeri, a za one koji žele osvježenje, tu su Juice&Juice prirodni sokovi. Nakon što kušate baš sve što se nudi, potražite Emmezetin vrt i odmorite se. Na sam dan otvaranja festivala, 7. svibnja, Podravka i ove godine ruši rekorde! Zamislite tortu od 2000 palačinki, visine dva metra! .(Čak je i torta više od mene. Oj živote, gorak li si)

Torta je za posjetitelje besplatna, a prikupljat će se i dobrovoljni prilozi za kupnju opreme Ugostiteljsko-turističkom učilištu. Uz guštanje u slasticama, atmosferu će zvukom zasladiti Country Guru band.

U nedjelju, 8. svibnja, zrinjevačkim parkom vladaju najmlađi i njihove mame! Osim kulinarskih radionica, likovne radionice, nastupa zborova, osmijeh će im izmamiti i zabavna lutkarska predstava.

Na Majčin dan svim mamama na dar održat će se koncert banda Tom&the Twisters.

Ponedjeljak, 9. svibnja, rezervirajte za umjetnost – posjetite izložbu 10 remek-djela finalista natječaja za najljepše ukrašenu tortu Slatkih gušta! Održat će se i izbor za Zlatnu nagradu festivala, za najbolju tortu izlagača na Slatkim guštima, a žiri čine Iva Pehar, pobjednica Masterchefa, Marija Gudelj, jedina hrvatska slastičarka s diplomom prestižne francuske škole te Petra Jelenić, ikona modernog slastičarstva.

Svakog popodneva slastičari i blogerice zasukat će rukave te podijeliti svoje znanje s posjetiteljima, koji će se moći okušati i u nagradnim natjecanjima. Okrenuti palačinku, prepoznati okus, pojesti najviše sladoleda ili pak pogoditi sastojke, samo su neki od izazova koji vas čekaju na ovogodišnjim slastičarskim igrama.

Za večer je pripremljen program uz jazz-koncerte, kazališne predstave, komičarske nastupe, ples i puno smijeha. Ljubitelji vina doći će na svoje uz fine kapljice iz vinarija Vinolicious, Bornstein, Ritoša i Sapori Nostrum.

Irena i ja smo bili u gužvi pa nismo sitgli isprobati sve delicije, ali vraćamo se ovih dana da nadoknadimo propušteno. Ako niste šećeraš, onda je festival slastica ”SLATKI GUŠTI” idealno mjesto za vas. Mi smo guštali na SLATIKIM GUŠTIMA, a sad je red na vama:)

Pozdravljaju vas selfijem Gastro Snob Josip i Gastro Snobica Irena:)

 

Autor: Josip Novosel aka Gastro Snob, samozatajni kradljivac slatkiša iz Dione, profesionalni švercer u tramvajima, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i snob.

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20