EU BI MOGLA TRAŽITI PONIŠTAVANJE ZAKONA O KONVERZIJI CHF KREDITA!?

0

EU bi mogla u novim ekonomskim prognozama za Hrvatsku za 2016. objaviti da je hrvatski Zakon o konverziji kredita u švicarskim francima suprotan posljednjim ekonomskim preporukama za Hrvatsku, koje je Komisija predložila, a u njima je tražila da Hrvatska pronađe dugoročno rješenje za kredite denominirane u švicarskim francima, ali rješenje “koje je razmjerno i pravedno tj. koje je usmjereno prema pomaganju samo najranjivijim dužnicima” PITANJE JE SAMO: KOJI SU TO NAJRANJIVIJI DUŽNICI? SVI KOJI SU DIGLI CHF KREDIT SU POSTALI RANJIVI. NEKI VIŠE. A NEKI MANJE

Ekipa iz Bruxellesa vrši pritisak na novu vladu da izmjeni zakon koji je osmislila prethodna vlada, a koji je u Saboru usvojen jednoglasno. U Komisiji još traje analiza o tome je li hrvatski zakon u skladu s principom temeljnog ugovora EU koji jamči slobodu kretanja kapitala.

GDJE JE BILA EU KOMISIJA KAD SU BANKE NELEGALNO DIZALE KAMATE NA KREDITE?

GDJE JE BILA KOMISIJA KAD SU BANKE OBMANJIVALE GRAĐANE RH I PRIKAZIVALE VISOKORIZIČAN I TOKSIČAN PROIZVOD (CHF KREDIT), KAO SIGURAN I POŽELJAN?

GDJE JE BILA KOMISIJA KAD SU BANKE VARALE GRAĐANE RH I UVJERAVALI IH DA NISU KREDITNO SPOSOBNI ZA KREDIT U KUNAMA KOJA JE SIGURNA I STABILNA VALUTA, A DA SU KREDITNO SPOSOBNI ZA KREDITE U ŠVICARSKIM FRANCIMA KOJI SU ŠPEKULATIVNA I VISOKORIZIČNA VALUTA?

PREVARU I  DOVOĐENJE LJUDI U ROBOVLASNIČKI ODNOS, NIKAKO NE MOŽEMO ZVATI SLOBODNIM TRŽIŠTEM, VEĆ JEDINO ORGANIZIRANIM KRIMINALOM!

ZAŠTO SE TE KOMISIJE NE POZIVAJU NA SLOBODNO TRŽIŠTE KAD BANKE ZBOG SVOJIH ŠPEKULACIJA I NELAGALNIH RADNJI BANKROTIRAJU? ZAŠTO IH ONDA POREZNI OBVEZNICI MORAJU SPAŠAVATI? NIKAD NISMO ČULI DA BANKE SPAŠAVAJU POREZNE OBVEZNIKE.

MI SMO TI KOJI STVARAMO REALNU VRIJEDNOST, A BANKE PROIZVODE SAMO DUGOVE, TISKAJUĆI NOVAC BEZ POKRIĆA I ZARAČUNAVAJUĆI NA NJEGA LIHVARSKE KAMATE!

Banke su već izgubile spor u Hrvatskoj protiv klijenata kojima su nezakonito dizali kamatne stope. Oštetile su ih za milijarde kuna, ali nitko od bankara nije završio u zatvoru. Banke i bankarski sustav su najveća prevara u povijesti čovječanstva.

EURO ĆE POSTATI NOVI ŠVICARSKI FRANAK I ZATO SVE KREDITE TREBA HITNO KONVERTIRATI U KUNSKE, A KAMATNE STOPE FIKSIRATI. VALUTNU KLAUZULU TREBA UKINUTI. HRVATSKA VALUTA JE KUNA I PLAĆE PRIMAMO U KUNAMA, A NE U EURIMA!

BANKE SU LEGALIZIRANI GANGSTERI, A HNB JE MAFIJAŠKA MIJENJAČNICA, A NE SREDIŠNJA NEZAVISNA BANKA RH!

 

Autor: Josip Novosel