LOVRINOVIĆ: ”Strašno je da nam monetarnu politiku kroji drugorazredni činovnik strane banke!”

0

Lovrinović je bio glavni ekonomski savjetnik Udruge Franak i uz Živi Zid, jedan od najglasnijih zagovornika ukidanja valutne klauzule i konverzije kredita u kune. Nakon sramotnog Oreškovićevog sastanka s vlasnicima hrvatskog duga i izjava stranih bankara/kamatara u hrvatskim medijima, Lovrinoviće je izjavio: ”Strašno je da nam monetarnu politiku kroji drugorazredni činovnik strane banke!”

Prenosimo njegov Facebook status u cijelosti:

Zahvaljujem udruzi Franak na podršci jer moramo biti svjesni da samo zajedničkim naporima možemo riješiti ovaj i druge teške probleme u Hrvatskoj.

Podržali ste me na izborima i biti ću vaš glas u Saboru i široj javnosti.

Napadi kojima sam izložen u zadnje vrijeme pokazuju tko se plaši promjena i želi sačuvati svoje pozicije. Otvorio sam dvije važne teme: monetarna reforma i drugi mirovinski stup. Sada se moraju napraviti državnički potezi, promijeniti ekonomska i monetarna politika jer će u suprotnom nastupiti kolaps. Drugorazredni činovnik jedne strane banke u udarnim terminima HRT dobija priliku da se izravno miješa u našu unutrašnju politiku i monetarni sustav. Neviđeno i nedopustivo! Cilj je da me se marginalizira i proglasi opasnim tipom koji želi svojim neznanjem destabilizirati za njih savršeni sustav koji im je čitavo vrijeme jamčio stabilne zarade i neodgovornost u poslovanju poput problema “švicarac”. Sada će se pokazati tko će se svrstati na koju stranu i što možemo očekivati u bliskoj budućnosti.

Neću vas iznevjeriti!

Pitanje je dal’ će Lovrinović ostati i dalje dosljedan svojim stavovima, jer skoro nitko iz MOSTA i HDZ-a, a pogotovo ne neoliberalni, tehnokrat Orešković, ne dijele njegovo mišljenje.

Živi Zid je jedina stranka koja je govorila da je monetarna reforma ključna za oporavak Hrvatske, a ona se ne može provesti, ako se ide na ruku bankarima. Taj sukob je neizbježan, a vidjeli smo na primjeru Islanda i Mađarske da je to jedini pravi put. Učiniti sve suprotno od onog šta traže bankari je recept za uspjeh.