ORAH vjerojatno ne ulazi u SABOR. Njihovi birači glasat će za ŽIVI ZID.

0

Nakon svake novinarske konferencije i predstavljanja predizbornih programa, sve veće i veće razočaranje birača u ORAH i MOST. Jučer je Mirela Holy izjavila da ne vidi ništa sporno u donaciji Croduxa u iznosu od 150 tisuća kuna za ORAH, iako je to čisti sukob interesa, jer se ORAH predstavlja kao zelena stranka, a Čermak kao vlasnik Croduxa zastupa interese naftne industrije.

MOST je nakong prvog gafa u kojem je Prgomet nagovjestio mogućnost suradnje sa SDP-om ili HDZ-om, opet svojim izjavama zgrozio birače, koji žele živjeti u sekularnoj državi u kojoj će Crkva biti odvojena od države i neće se financirati na teret proračuna, te će plaćati porez kao i svi ostali građani ove zemlje. Most želi pregovarati s Crkvom, ali prema svemu sudeći nije za raskidanje Vatikanskih ugovora niti za izbacivanje vjeronauka iz škola, koj’ bi se po Živom zidu mogao odvijati u školi jedino zadnji sat, na teret Crkve, koja bi to financirala iz svojih prihoda, koji ne dolaze iz proračuna. S obzirom da je Božo Petrov od crkvenih djelatnika dobio bezkamatnu pozajmicu od 222 tisuća kuna za kupnju kuće, nije niti čudno da će MOST raditi u interesu Crkve, a protiv interesa građana.

Ali ako zanemarimo sve ove sitne detalje, MOST i ORAH su birače izgubili na ključnim ekonomskim pitanjima, gdje se jasno pokazalo da Živi Zid zastupa interese građana, a ORAH i MOST interese Europske unije, bankara i krupnog kapitala.

Ukidanje valutne klauzule: Živi zid DA, Most i Orah NE,
Jača uloga HNB-a: Živi zid DA, Most i Orah NE,
Realan tečaj kune: Živi zid DA, Most i Orah NE,
Visoka eurizacija Hrvatske: Živi zid NE, Most i Orah DA,
Sluganski odnos spram EU: Živi zid NE, Most i Orah DA,
Politika NATO pakta: Živi zid NE, Most i Orah DA

Najveći je problem što Orah i Most podržavaju ostanak u Europskoj uniji, a to znači da podržavaju i sve odluke Europske unije jer na njih ne mogu utjecati i moraju ih kao članovi te oragnizacije poštivati. Živi Zid se protivi ostanku u EU i želi proglasiti ZERP kako bi se Jadran zaštitio od prekomjernog izlovljavanja ribe od strane Talijana. Orah i Most su za ostanak u EU, dakle protiv ZERP-a i protiv zaštite Jadrana i hrvatskih ribara. EU želi slobodan protok i prodaju GMO hrane, što znači da su i Orah i Most za GMO hranu u Hrvatskoj.

Prema posljednjim anketama jasno je vidljivo da Orah ne prelazi izborni prag, a Most će dobiti više mandata, samo je pitanje koliko? Birači koji su tražili alternativu, pronašli su je u Živom Zidu, kojem podrška svakim danom sve više i više raste i sada je sve izgledanije da bi Živi Zid mogao imati većinu u Saboru (pod uvjetom da ih mediji ne cenzuriraju) i da će HDZ i SDP morati koalirati, ako se žele suprostaviti Živom Zidu tj. narodu, protiv kojeg sustavno rade zadnjih 25 godina.

 

 

Autor: Josip Novosel

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20