LUMINIZE ft. MARIN JURIĆ-ČIVRO: ”Zašto još volim te”

0

Zagreb, 30. listopada – Četiri energične djevojke, Matilda, Marcela, Irena i Tea, odnosno jednom rječju – LUMINIZE, predstavljaju nam svoj novi singl! Riječ je o pjesmi „Zašto još volim te“, u kojoj su ugostile mladog glazbenika Marina Jurića-Čivru!

Skupinu Luminize hrvatska je publika do sada imala priliku upoznati kroz singlove „Kill It With Love“ i „Get It Back“, koje su predstavile i tijekom svoje promotivne turneje u regiji, u travnju ove godine, kada su kroz tjedan dana proputovale Zagreb, Ljubljanu, Umag, Pazin, Pulu i Rijeku. Mjeseci koji su uslijedili bili su u znaku njihove promotivne ljetne turneje, što je uključivalo niz festivalskih nastupa diljem Europe! Upravo su tijekom boravka u Zagrebu prisustvovale jednom od The Voice after-show partya, gdje su imale priliku i upoznati Marina Jurića-Čivru. Već tada je oduševljenje bilo obostrano i počelo se pričati o ideji moguće suradnje. Kada su prvi put započele s radom na odabranoj pjesmi, znale su da je to ta prilika – i nekoliko mjeseci kasnije suradnja je i ostvarena.

Izvor: Universal music
Izvor: Universal music

Sredinom rujna ove godine, Marin se uputio prema Nizozemskoj, gdje je zajedno sa skupinom Luminize proveo vikend, radeći i snimajući upravo „Zašto još volim te“. Poput pravih domaćica, djevojke su s Marinom provele jedan dan u razgledavanju Den Haaga, dok je sljedeći bio rezerviran za rad na pjesmi, koja je snimljena u Shamrock studiju , u obližnjem gradu Baarn, gdje Luminize i inače rade na svom materijalu. Za produkciju se pobrinuo mladi nizozemski producent Willem de Bruijn, s kojim skupina Luminize radi i na debitantskom albumu. Čitava priča popraćena je i budnim objektivom video-kamere, tako da je zajednički rad na pjesmi zabilježen i u službenom videospotu:


https://umhr.lnk.to/zasto

…o pjesmi:

„Već dugo smo planirale i imale veliku želju objaviti jednu pjesmu s našeg albuma i na našem jeziku kako bi pokazale Hrvatskoj i svim našim fanovima da nismo zaboravile na njih“, otkrivaju Luminize, za koje će ovo biti prvi singl na hrvatskom jeziku i nadodaju „Emotivna je, jaka, iskrena, prava rock balada…U njoj će se posebno pronaći svi oni koji u životu odluke donesu razumom i ušutkaju govor srca“.

…o suradnji s Marinom:

„Kad smo Marinu prezentirale pjesmu i ideju, objeručke ju je prihvatio i sjeo na avion makar se strašno bojao leta. To se zove volje, hrabrost i želja! Proveli smo odličan vikend zajedno. Pokazale smo mu čari Den Haaga, u našem stanu smo zajedno poradili na pjesmi te u idući dan snimili pjesmu u studiju. Marin je toliko bio oduševljen i uzbuđen da tri dana nije jeo ništa osim nizozemskih waffli! Nadamo se da će i slušatelji osjetiti kemiju koju smo mi imali stvarajući zajedno tu pjesmu“, zaključile su djevojke.

Za mladog Virovitičana, Marina Jurića-Čivru, ovaj tjedan u znaku je značajnog uspjeha s njegovim debitantskim singlom „Dobro jutro svima“, s kojim je dosegnuo #1 na regionalnoj MTV Domaćica listi. U ovom istom tjednu stiže i njegovo gostovanje u singlu skupine Luminize, a fanovi u narednim mjesecima mogu očekivati još glazbenih noviteta.

Luminize singl „Zašto još volim te“ ft. Marin Jurić-Čivro dostupan je i u digitalnom obliku:
https://umhr.lnk.to/zasto

 **

Luminize:

http://www.luminizemusic.com/

**
Marin Jurić-Čivro:

http://marinjuriccivro.hr/

**

Universal Music Hrvatska:

http://universalmusic.hr/