VELIKI ZAOKRET: MOST ZBOG PRGOMETA GUBI BIRAČE. NJIHOVA PODRŠKA ODLAZI ŽIVOM ZIDU!

0

Nakon što je Prgomet šokirao birače MOST-a naznakom da bi MOST mogao koalirati sa SDP-om ili HDZ-om, a nije mu pomogao previše niti Božo Petrov najavivši mjere štednje prema građanima i uvođenje poreza na nekretnine, u jučerašnjem predizbornom sučeljavanju na NOVOJ TV, Prgomet se pokušao vratiti na noge ulazeći u raspravu sa mladim Sinčićem, koji ga je šokirao svojim replikama i ostavio bez riječi.

U temi pronatalitetne politike, Ivan Vilibor Sinčić je prozvao Dragu Prgometa za njegovu političku prošlost i kontinuiranost loših političkih stavova.

‘Svakako najbolja mjera za pronatalitetnu politiku jest gospodarski oporavak i razvoj. Nažalost, kao što sam rekao, jedina stranka ovdje koja se protivi mjerama štednje i koja može donijeti prave promjene jest Živi zid. Osobno sam se počeo groziti kad je gospodin Prgomet došao u MOST i kad je počeo propovjedati svu onu politiku koju je propovjedao u HDZ-u, za mjere štednje, za valutnu klauzulu, bez pojačane uloge Hrvatske narodne banke, znači kontinuitet te financijske politike. Jednostavno nećemo na taj način izvaditi Hrvatsku iz krize. To je nastavak dužničkog ropstva, to je nastavak Hanžekoviće pljačke i obitelji se u tojo situaciji neće odlučiti na djecu’, rekao je Ivan Vilibor Sinčić.

Drago Prgomet mu je odgovorio džentlmenski.

‘Dakle, nemojte zaključivati, mlad ste čovjek, o čovjeku gdje je rođen, što je radio, odnosno gdje je bio, nego po načelima koje je zastupao. Moja načela su uvijek bila ista. Vi ste informatički jako dobro pismeni, čitate moje blogove. Imate pravo moju prošlost iskoristiti kao nekakvu Vašu političku prednost. Vidite, ja Vaše neiskustvo nikad ne bi iskoristio kao svoju političku prednost!, odgovorio mu je Prgomet.

Sinčić se nije dao zbuniti, već mu još oštrije odgovorio.

‘Gospodine Prgomet, ja Vas ne napadam osobnoj razini. Samo sam vidio da ste bili dio HDZ-ovih struktura kad su izdani generali, kad je donošen najgori ovršni zakon, koji sad provodi SDP i u vrijeme kad su dolazile direktive iz Europe, koje je Sabor izglasavao kao na pokretnoj traci. Nemate legitimitet biti alternativa. Meni je žao’, odgovorio mu je Sinčić.

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/parlamentarni-izbori-2015-ivan-vilibor-sincic-verbalno-napao-dragu-prgometa—414467.html

Društvene mreže su prepune komentara podrške Sinčiću i Živom Zidu, ali i prepune komentara ogorčenih birača MOST-a.

H.T. – Most me razočarao. Ni malo časti. Ista pašta kao Hdz i Sdp. 

I.V.  – Mislila sam glasati za MOST. Djelovali su kao skupina novih, mladih ljudi koji žele promjenu, ali gledajući Prgometove izjave i kako nema opravdanja na činjenicu da je godinama bio u HDZ-u i žmirio na sustavnu pljačku koju su provodili, shvatila sam da je sve to isto sranje, drugo pakovanje. Ako ću glasati, dat ću svoj glas Živom Zidu. Sinčić me oduševio svojim stavovima, mirnoćom i pristojnošću.

D. T. – Samo oštro s mafijom. Prgomet se pravi fin ko vuk u janjećoj koži.

B.S. – Onaj koji je žmirio i šutio kada je lopovluk bio u punom zamahu, nikako ne može biti vjerodostojan. Svakome treba skresati u brk, samo tako Ivane.

A.V. – Kako alternativnu politiku može provoditi netko tko ima mentalni sklop HDZ-a? Petrov je bio u HRAST-u i njemu još mogu progledati kroz prste jer je bio mlad i naivan, ali zar Prgomet stvarno misli da smo toliko glupi i da ćemo zaboraviti da je godinama bio u HDZ-u i pravio se da ništa ne vidi i ne čuje? Mislio sam glasati za MOST, ali neću zbog Prgometa. Živi Zid je jedini dosljedan u svojim stavovima i siguran sam da neće nikad u stranku primiti nekog iz zločinačke organizacije. Sinčiću imaš moj glas.

 

Autor: Josip Novosel