TEORIJA ZAVJERE SE OBISTINILA: Bankari Šveđanima zabranili gotovinsko plaćanje

0

Europska unija se pretvara u totalitarnu bankarsku državu. Svi oni koji su upozoravali na ovakav scenarij, bili su proglašeni paranoičnim teoretičarima zavjera. Nakon izbjegličke katastrofe, do koje je došlo jer je EU podržala terorističku politiku SAD-a i Izraela, došlo je do zatvaranja granica nekih članica Europske unije, te podizanja novih zidova koji podsjećaju na hladni rat. EU je sklopila i sporazum sa Amerikancima u kojem će multinacionalne korporacije moći odlučivati umjesto do tada suverenih država i na taj način plasirati bili koji toksičan proizvod, poput GMO hrane bez ikakve odgovornosti. Švedska je sad otišla i korak dalje u oduzimanju osnovnih ljudskih prava, a pitanje je samo vremena kad će taj primjer početi slijediti i ostale članice Europske unije.

Švedski banakari su  zabranili plaćanje gotovinom i ukinuli su bankomate u ruralnim predjelima Švedske što je izazvalo ogorčenje građana, koje banke prijavljuju i policiji u slučaju da ne poštuju njihova traženja i koriste se velikim količinama gotovine.

“Pojedini građani čuvaju keš u mikrovalnim pećnicama jer ga banke ne prihvaćaju”, izjavio je bivši šef policije u Švedskoj i današnji član lobi grupe za sigurnosna pitanja Säkerhetsbranschen Björn Eriksson, osvrćući se na odluku švedskih banaka da ne primaju gotovinu pri plaćanju. Prema pisanju Business Insidera, Švedska bi uskoro mogla u potpunosti zabraniti plaćanja gotovinom, jer nastoji uvesti isključivo elektronska plaćanja.

Banke u toj zemlji policiji prijavljuju građane koji koriste velike količine gotovine jer sumnjaju da je riječ o teroristima ili kriminalcima. Građani su nezadovoljni jer smatraju da u slučaju financijske krize neće moći povući novac iz banaka, te da će ga morati trošiti ili ostaviti bankama na raspolaganju.

Švedska bi mogla biti prva zemlja u svijetu u kojoj će građani možda morati prihvatiti negativne kamatne stope ili biti prisiljeni trošiti kako bi se spasili od provizija koje uzimaju banke.

Ako Hrvatska hitno ne napusti EU, Sjeverna Koreja će nam izgledati kao Disneyland.

 

 

Autor: Josip Novosel

Podijeli