HDZ, SDP, MOST, ORAH i sve stranke osim ŽIVOG ZIDA, podržale uvoz GMO hrane u Hrvatsku!?

0

EUROPSKI parlament odbacio je u srijedu na plenarnoj sjednici u Strasbourgu prijedlog direktive kojom bi se zemljama članicama dopustilo da ograniče ili zabrane prodaju i uporabu proizvoda GMO, koji su već odobreni na razini EU-a, smatrajući da je to u suprotnosti s jedinstvenim europskim  tržištem.

Svi zastupnički klubovi bili su protiv prijedloga tvrdeći da on nije u skladu s načelima jedinstvenog europskog tržišta. Budući da trgovina prelazi nacionalne granice, pa tako i trgovina proizvodima GMO, bilo bi nemoguće provesti zabranu na nacionalnoj razini bez graničnih kontrola, ističu zastupnici.

Protiv prijedloga Komisije bila je golema većina zastupnika, njih 577, dok je ih samo 57 glasovalo za.

SDP, HDZ, MOST, ORAH, U IME OBITELJI, MILAN BANDIĆ 365 i sve ostale političke stranke osim ŽIVOG ZIDA, podržavaju EU, kao i sve zakone i propise koje EU donosi, pa sukladno tome, podržavaju i uvoz i prodaju genetički modificirane hrane u Hrvatskoj, iako je štetna za zdravlje i dokazano uzrokuje rak, neplodnost i brojne druge bolesti.

Najveći proizvođać GMO hrane je američka kompanija MONSANTO, koja proizvodi pesticide i bojne otrove i jedini cilj joj je patentiranje hrane i monopol nad istom. https://www.youtube.com/watch?v=a6OxbpLwEjQ

Jedino se ŽIVI ZID protivi politici Europske unije i želi napustiti tu tvorevinu, ne samo radi očuvanja monetarnog suvereniteta i spašavanja nacionalne ekonomije, proizvodnje, izvoza i radnih mjesta, nego i zbog očuvanja zdravlja hrvatskog stanovništva, koje bi uskoro mogli biti prepušteno na milost i nemilost svim otrovima GMO proizvoda.

Za one koji nisu razumjeli tekst:

Mnogi misle da su neke stranke poput Oraha i Mosta protiv GMO-a jer su izjavile da se protive GMO-u. Mnogi isto tako misle da su HDZ i SDP stranke koje će otvoriti nova radna mjesta, jer su izjavili da će otvoriti nova radna mjesta, ali nije bitno što su te stranke izjavile, već kakav im je gospodarski program. Ako netko u programu vidi Hrvatsku kao članicu Europske unije, onda se taj netko obvezuje poštivati svaku odluku koju Bruxelless donese jer smo mi sad dio Euroslavije koja odlučuje o nama, a ne mi. Ako je EU rekla da moramo uvoziti i prodavati GMO hranu, onda su sve stranke koje podržavaju ostanak Hrvatske u EU, ujedino i za GMO hranu, ma koliko god se one izjašnjavale protiv nje. Isto je i sa valutnom klauzulom. Ako stranke nemaju u programu ukidanje valutne klauzule i formiranje realnog tečaja, onda one nisu za porast proizvodnje, izvoza i zaposlenosti, jer je to nemoguće postići uz valutnu klauzulu. Nikad, nikome nije uspjelo, a vi vidite i na svojoj koži da ne uspjeva niti nama. Dakle nije bitno što političari govore i za što se zalažu, ako to nije u njihovom gospodarskom programu. Oni će reći ono što želite čuti:) Razlika između Živog Zida i ostalih stranaka je u tome što Živi Zid govori ono što ima u svom programu.

 

Autor: Josip Novosel