SDP i HDZ će koalirati jer bi ŽIVI ZID mogao imati većinu u Saboru!

0

Jučer je hotel Laguna na trgu bana Jelačića bio pretijesan za sve članove i simpatizere Živog zida, koji su se okupili na predstavljanju nositelja lista Živog zida. Stotine ljudi nije moglo ući u konferencijsku dvoranu, jer jednostavno više nije bilo mjesta.

PREDSJEDNIK Živog zida Ivan Vilibor Sinčić ustvrdio je na stranačkom skupu u Zagrebu da HDZ i SDP nemaju veze s demokracijom i da žele ostanak dvostranačke diktature, za razliku od Živog zida koji, rekao je, neće stati dok se u Hrvatskoj ne bude poštivala volja naroda.

Podsjetivši kako je prilikom pristupanja Hrvatske Europskoj uniji izmjenjen zakon o referendumu, Sinčić je rekao da “oni” namjerno montiraju proces i mjenjaju pravila kako bi proveli svoje odluke. “S ovog mjesta poručujem HDZ-u i SDP-u da nemaju nikave veze s demokracijom. Oni su silovatelji referenduma, oni su upropastitelji hrvatske demokracije, izvrtatelji hrvatske narodne volje i mrzitelji direktne demokracije”, rekao je Sinčić.

”Živi zid se programom zalaže za monetranu i pravosudnu reformu, stvaranje uvijeta za proizvodnju, socijalni paket i promjenu političkog sustava”, rekao je Sinčić.

“Ako ne promjenimo način funkcioniranja središnje banke ništa nećemo promijeniti. Mi smo gurnuti u sustav koji ne funkconira, mi smo gurnuti u susutav dužničkog ropstava, a u tom bazenu u koji smo gurnuti čekaju nas ovršna mafija, visoke takse, porezne uprave i svi uhljebi koji po direktivama žele zagorčati nama život”.

Sinčić je optužio sudove, DORH i Uskok da su totalno nesposobni, jer nisu u stanju osuditi Paravinju ni Sanadera.

Sinčić je za svoju, 7. izbornu jedinicu, koja obuhvaća jugozapadni dio Zagrebačke županije, Karlovačku županiju, istočni dio Primorsko-goranske županije i južni dio Zagreba, rekao da je u njoj vršen izborni inženjenrnig kako bi se dovijeka u Hrvatskoj, poput Sunca i Mjeseca izmjenjivali HDZ i SDP.

12202348_10206599968592215_909830712_n

Živi zid također će se zalagati za stvaranje uvijeta za proizvodnju i poticati kreativnost i čovjeka koji će ideju pretovriti u projekt, kojeg će financirati novcem iz monetarne reforme;  također predlaže zakonsku zabranu deložacije iz jedinog doma, poručio je.

“Ljude se dnevno izbacuje iz domova zbog mizernih dugova, to je nehumano, to je pljačka i iiti vampiri koji se nisu zasitili tijekom privatizacije i pretvrobe sada malteretiraju ljude ovrhama i uzimaju im zbog tv pretplate ili računa za telefon kuće, djedovinu i nekretnine”, kazao je Sinčić.

Ivan Pernar kazao je da se Živi zid osim promjene društvenih odnosa traži pravo države da tiska novac i daje ga ljudima bez ovisnosti od privatnih banaka.

“Ako ideja Živog zida uspije, doći će do toga da nećemo morati biti političari i bankari da bismo mogli uspjeti u životu. Živi zid je jedina stranka koja se protivi imperijalizmu. Želimo piramidu moći na kojkoj su na vrhu bankari okrenuti naopačke”, rekao je Pernar.

Skup je završio spektakularnim koncertom Picksiebnera na trgu bana Jelačića, gdje su mnogobrojni simpatizeri stranke i prolaznici mogli uživati u vrhunskoj glazbi, ali i besplatnom grahu i pivi na štandu Živog Zida. Orilo se iz svih grla ŽIVI ZID, ŽIVI ZID, HDZ lopovi, SDP lopovi, deložirat ćemo bankare i sl. parole. Građani su se spontano okupljali i davali podršku Sinčiću i Ivanu Pernaru te ih molili za zajedničku fotografiju. Bilo je tu i mladih i starih i svi su im poručili isto: Dosta nam je više vladajuće mafije. Vi ste jedini koji možete izvesti ovu zemlju na pravi put i spasiti nas od bankarskih plaćenika.

Dolazili su podršku pružiti i brojni umirovljenici, a posebno je dirljiv trenutak bio kad je baka Anica prišla Ivanu i rekla: ”Ja od svoje mirovine nemam ni za režije, ali tebi bi dala zadnju kunu samo da uđeš u Sabor i kažeš onim lopovima što ih ide. Znam da me ti nikad ne bi izbacio na ulicu i tebi ću dati glas”.

11057776_733183906786644_2553267504106807898_n

12187713_10153399833948141_4578362472915986420_n

Živi Zid je pokazao snagu i brojnost na ovom skupu, ali što je najvažnije svoj gospodarski program i način njegova provođenja. Ekonomski program Živog Zida su podržali brojni ekonomski stručnjaci, poput: Guste Santinija, Drage Jakovčevića, Slavka Kulića pa čak i Ivana Lovrinovića koji je cijelo vrijeme podržavao program Živg Zida i onda prebjegao u MOST, koji zagovara sasvim drugačiji ekonomski model, sličan onom koji primjenjuju HDZ i SDP i koji nas je doveo u propast. Više nitko ne može osporiti da je Živi Zid uz SDP i HDZ najjača stranka u zemlji i da bi mogli osvojiti u najpesimističnijoj opciji 30 mandata, a ako ovako nastave, vjerojatno i većinu u Saboru, što će natjerati HDZ i SDP na koaliciju i konačno otvoriti ljudima oči, da te stranke cijelo vrijeme rade zajedno na uništavanju građana ove zemlje i da nema razlike između desnih i lijevih, crvenih i plavih.

živi zid facebook

Autor: Josip Novosel