Velika pobjeda ŽIVOG ZIDA: spriječena deložacija Nade Pavlović iz njenog stana u Strossmayerovoj ulici u Osijeku

0

Aktivisti Živog zida spriječili su i odgodili za petak najavljenu deložaciju Nade Pavlović iz njenog stana u Strossmayerovoj ulici u Osijeku.

Supredsjednik Živog zida Hrvoje Runtić izjavio je novinarima kako je obitelj Pavlović u Zagrebačkoj banci podigla kredit od 318.000 kuna i otplatila oko 300.000 kuna, ali da je banka unatoč tome zbog kumulativnog duga od oko 800 eura otkazala kredit i pokrenula ovršni postupak.

60-ak aktivista Živog zida okupilo se u hodniku zgrade u kojoj živi Nada Pavlović te zapriječilo ulaz trojici policajaca i sudskom ovršitelju. Dočekali su ih skandiranjem “HDZ mafija, SDP mafija”, “Pravo na dom” te ih pozvali da napuste zgradu u kojoj živi Osječanka, koja je u petak trebala biti deložirana. https://www.facebook.com/zivizidd?fref=nf

Sudski ovršitelj nije imao previše izbora i donio je rješenje o odgodi deložacije. Dodao je da je suprug Nade Pavlović potom doživio srčani udar i preminuo, za što odgovornima drži Zagrebačku banku i sutkinju osječkog Općinskog suda Miru Brnjevarac, koja je stan prodala na javnoj dražbi za 202 tisuće kuna.

Runtić je istaknuo kako takvu situaciju smatra neprihvatljivom jer je, iako se banka naplatila, Nada Pavlović razvlaštena od nekretnine koja joj je jedini dom te je i dalje pod ovrhom.

Najavio je da će članovi i aktivisti Živog zida ponovno organizirano spriječiti pokušaje ove deložacije, izrazivši nadu da će nakon parlamentarnih izbora Živi zid ući u novi saziv Hrvatskog sabora i imati zastupnike s imunitetom te da se tada ovakve stvari više neće događati.

Živi zid ima sve veću podršku u javnosti koja je konačno prepoznala da je jedino Živi Zid na strani naroda, a svi ostali rade za banke, strane korporacije i ovršnu mafiju. Iako su pod medijskom blokadom, prema zadnjim izvještajima, čak 20% birača podržava ŽIVI ZID, a kako se izbori bliže, ta podrška bi mogla biti i veća.

 

 

Autor: Josip Novosel