MOST koristi stradale u Petrinji preko grupe ”FORUM ISTINE NA BANOVINI” za svoju predizbornu kampanju!?

0

Bliže se izbori i zahuktava se predizborna kampanja, a zbog stradalih u potresu, Petrinja je uz Zagreb postala najzanimljivija predizborna arena.

Gdje god se nešto radi i obnavlja, okreće se veliki novac, a takvu priliku neke stranke ne mogu propustiti. HDZ je već jednom omastio brkove na posljeratnoj obnovi Petrinje, a kriminalne posljedice te obnove smo nažalost imali prilike vidjeti u razornom potresu koji je srušio obnovljene kuće. Sad te kuće treba opet obnoviti tj. izgraditi nove, a pošto svi znaju da Hrvati imaju pamćenje k’o čovječja ribica, HDZ se već bacio na Petrinju k’o grof Drakula na krv rumunjske seljanke.

Kako nevolja u životu nikad ne dolazi sama, tako će se i ovaj put lešinarenju Petrinje pridružiti stranka koja je dva puta dovela HDZ na vlast. Naravno riječ je o MOSTU koji je u svojoj brizi za Petrinju otišao korak dalje od omraženog HDZ-a. Naime, oni su otvorili Facebook grupu FORUM ISTINE NA BANOVINI. Vjerojatno su naivni ljudi došli na stranicu jer su pomislili da će se tu govoriti o problemima u Petrinji nakon potresa, da će dobiti neki savjet, pomoć itd. i sigurno im ni na kraj pameti nije bilo da je riječ o stranici koju MOST koristi za predizbornu kampanju u Petrinji. Naime, jedan od admina stranice je Luca Gašpar Šako, Mostova kandidatkinja za županicu Sisačko-moslavačke županije. 

Screenshot sa stranice gdje promoviraju Roberta Grozu – MOSTOV kandidat za gradonačelnika Petrinje

Robert Groza

U Facebook grupi na nož dočekuju bilo kakvu inicijativu u gradu Petrinji pa su se čak i sprdali sa zahtjevom gradonačelnika Dumbovića prema Stožeru da se Pleter premjesti sa novoizgrađenog dječjeg igrališta jer su se majke i bake Petrinje žalile da se njihova djeca nemaju gdje igrati u gradu.

Čak im ni to nije bilo dosta pa su objavili i sliku gradonačelnikove obitelji s ljetovanja na kojoj su i maloljetna djeca s uvredljivim natpisom OBITELJ SIROTANOVIĆ. Objava je toliko degutantna da ju nećemo sherati, ali ćemo objaviti neke od komentara ispod te objave koja je zgrozila čak i najveće protivnike gradonačelnika Dumbovića.

L.H. – Nisam njegov fan, ali ovo je čak i meni previše… skidati obiteljske slike i ovako isprdavat nema smisla.

Ž.B. – Jako jako je ružno sprdati se sa nečijom obiteljskom slikom, sram vas bilo, fuj

Lj.B. – Ružno je dirati obitelj.

Nadam se da će netko kazneno prijaviti MOST zbog ovakve sramotne objave. Možda MOST stoji i iza fantomske inicijative branitelja koju vodi Ivo Vranić Buva, koja iako pomaže potrebitima, izgleda da nije neovisna, nego stranački obojena. Naime, iako je to izgledalo kao spontano nezadovoljstvo građanina, verbalni napad na Dumbovića pred kamerama je izveo vranićev sin, a ista inicijativa je u subotu organizirala neuspješan prosvjed protiv gradonačelnika Petrinje na kojem se okupilo svega par ljudi. 

Znamo svi da su predizborne kampanje prljave i da stranke ne biraju sredstva da dođu na vlast, ali iskorištavati ovako nečiju obitelj, stradale u potresu i branitelje te zbog svojih interesa zanemarivati i dobrobit djece je nisko čak i za stranku koja je dva puta stavila svoj potpis na raspolaganje osuđenoj kriminalnoj organizaciji, a prema svemu sudeći, mogli bi to partnerstvo obnoviti i u kampanji za Petrinju.

Ne znam tko će osvojiti vlast u Petrinji, ali moja želja za građane Petrinje koji su već dovoljno stradali u potresu je da krenu naprijed, a to sigurno neće moći ako na vlast dođu HDZ ili MOST.

 

Autor: Josip Novosel 

PS: Nisam član niti jedne stranke u Hrvatskoj niti to želim biti 🙂