Gradski ured za kulturu objavio rat umjetnicima!

0
Gradski ured za kulturu objavio rat umjetnicima!
Naš poznati glumac, vlasnik privatnog kazališta ”Planet Art” i nezavizsni zastupnik u Skupštini grada Zagreba, uputio je otvoreno pismo pročelnici ureda za kulturu, gospođi Vuković Runjić.
Poštovana gospođo Vuković Runjić,
Kao zastupniku u Skupštini Grada Zagreba koji je inicirao donošenje Zaključaka o potpori nezavisnim subjektima u kulturi usljed pandemije korona virusa, obraćaju mi se umjetnici i predstavnici nezavisnih umjetničkih organizacija s problemima oko implementacije navedenih Zaključaka koji se tiču besplatnog korištenja prostora gradskih kulturnih institucija za njihove programe.
Stoga Vas molim da ravnatelje i sve ostale uposlenike na rukovodećim mjestima u kulturnim institucijama
Grada Zagreba koje su pod ingerencijom Vašeg ureda upoznate s odredbama navednih Zaključaka, koje Vam dostavljam u privitku, kako umjetnici i njihove organizacije u kulturi više ne bi nailazili na nepotrebne nesporazume.
Samo ukratko da Vas podsjetim riječ je o Zaključcima s 32. sjednice Skupstine Grada Zagreba (točka 25 – u privitku, koji sam predao kao član Kluba nezavisnih zastupnika) i s 34. sjednice (točka 42 – u privitku, koji je predao Klub Glasa i HSU-a).
Detaljno o odredbama o kojima je riječ sve je navdeno u točkama 4. i 5. Zaključka koji Vam šaljem u privitku.
U nadi da ćete brzo i uspješno riješiti nastale probleme i uputiti zaposlenike gradskih institucija u sadržaj obvezujućih Zaključaka,
Srdačno Vas pozdravljam.
Marko Torjanac,
nezavisni zastupnik u Skupštini Grada Zagreba