NEZAVISNI ZASTUPNIK MARIN ŠKIBOLA U 8. IZBORNOJ JEDINICI PODRŽAO ZAHTJEVE UGP-A, A OSIM PODUZETNIKA, PODRŽAVAJU GA FRANKERI I OVRŠENI

0

Nezavisni saborski zastupnik Marin Škibola u srijedu je u Rijeci najavio izlazak na parlamentarne izbore sa svojom nezavisnom listom u 8. izbornoj jedinici, navevši da će birači konačno moći glasati za ljude na listama, a ne za političke stranke koje su leglo kriminala i korupcije.

Škibola je nedavno izjavio da podržava sve zahtjeve udruge “Glas poduzetnika” kao što su (Obračun PDV-a po naplati za sve tvrtke, ukidanje poreza na reinvestiranu dobit, koja se reinvestira natrag u tvrtku, trajno ukidanje akontacije poreza na dobit, trajno ukidanje minimalne direktorske osnovice za plaću, smanjenje broja Ministarstava… itd.), a kao jednu od najvažnijih stavki s kojom se složio je da treba hitno zakonski propisati da inspektor NE SMIJE kazniti poslovni subjekt prilikom prvog utvrđenog propusta, već mu mora izdati opomenu, uputu i rok za otklanjanje propusta. Tek ukoliko propust po isteku roka i dalje ne bude otklonjen, inspektor smije izdati kaznu. Također je naglasio da bez racionalizacije i digitalizacije javne uprave ne možemo naprijed.
”Bez efikasnijeg i bržeg pravosuđa i nižih poreza ne možemo očekivati investicije i razvoj. Krajnje je vrijeme da nametnemo te teme kao prioritetne, a ne da se stalno vračamo na drugi svjetski rat i živimo u prošlosti što nas je dovelo do situacije da smo najsiromašnija zemlja u EU. Na ovim izborima podržite one kandidate koji će se zalagati za Hrvatsku 2.0. – za ukidanje nepotrebnih poreznih opterećenja zbog kojih se koči i destimulira razvoj države što negativno utjeće na poduzetnike koji hrane ovu zemlju i njihove radnike”
”U fokusu ove nezavisne liste je borba protiv korupcije u pravosuđu. Ako dođemo u situaciju da možemo utjecati na procese, tražit ćemo smjenu svih ljudi koji vode pravosudne institucije, koji nisu djelovali do danas te je korupcija eskalirala’, istaknuo je.Kazao je da pri tome prvenstvenom misli na državno odvjetništvo. Postavit ćemo nezavisnog državnog odvjetnika koji će krenuti u ekstremni i radikalni obračun s kriminalom u Hrvatskoj. Dok se ne izabere hrabar državni odvjetnik spreman na sve, koji nije dio sustava unutar državnog odvjetništva, ova država nema šanse.”
Istaknuo je da mu podršku daju brojni riječki poduzetnici, a među njima i poduzetnica Slavica Šota, koju je predstavio kao  jednu od najvećih borkinja protiv korupcije u Hrvatskoj, koja je zbog toga poslovno patila i prijetilo joj se.
Škibolu također podržavaju brojni Frankeri jer je jedan od rijetkih saborskih zastupnika koji se od prvog dana borio za obeštećenje prevarenih klijenata u CHF kreditima banaka i štednokreditnih zadruga. Marin će se zalagati za proglašenje ugovora u CHF kreditima ništetnima. U svom programu se zalaže za poštivanje EU presude i presude suca Dobrinića koje jasno govore da su kamata i valutna klauzula bitne stavke ugovora i da su u CHF kreditima nezakonito primjenjivane, a ako su bitne stavke ugovora ništetne, onda su i sami ugovori ništetni pa tako i oni konvertirani.
Škibolu će podržati i svi ovršeni građani jer je jedan od rijetkih zastupnika koji se bori za promjenu kriminalnog ovršnog zakona. Na njegovoj listi će biti i članica liste liječnica Alma Demirović tako da može očekivati i podršku od liječnika i medicinskih sestara.
Škibola dugi niz godina ukazuje na kriminal u HNB-u i njihovom sustavnom uništavanju ekonomije. Izrazio je spremnost za pokretanje referenduma o uvođenju eura, jer smatra da Hrvatska još nije spremna za to te da bi to izazvalo ogroman ekonomski šok i porast svih životnih troškova.