Poduzetnici – Andrija Mikulić treba dobiti otkaz! Vi ste tu zbog nas, a ne mi zbog vas! DOSTA JE TERORIZIRANJA!

0

GP Puls 28: Rad inspektorata i Andrije Mikulića

Prošli tjedan u medije se probila tema rada pojedinih inspektora pod nadzorom šefa Državnog inspektorata – Andrije Mikulića. U vrijeme kada Vlada i ministarstva pokušavaju kroz mjere i neke druge odluke pomoći poduzetnicima i privatnom sektoru i očuvati što veći broj radnih mjesta, izgleda da ti napori nisu koordinirani kroz sve funkcije i odjele. Pojavio se niz slučajeva u kojima su neki ugostiteljski objekti – restorani, zatvoreni ili pod prijetnjom zatvaranja radi, vrlo često banalnih sitnica. Iz tih razloga smo htjeli istražiti mišljenje poduzetnika o temi rada inspektorata.

Postavljeno je ovo pitanje: Rade li Andrija Mikulić i inspektorat dobar posao? Rezultati su kao rijetko kada, bili jednoznačni:

Gotovo 99% ispitanika smatra da inspektorat i glavni državni inspektor NE rade dobro. Od njih oko 16% smatra da nepotrebno zatvaraju firme, a ogromnih 83% smatra da osim što ne rade dobro svoj posao i samo „reketare“ da i Andrija Mikulić treba dobiti otkaz.

GP anketa: Rade li Andrija Mikulić i inspektorat dobro svoj posao

Ovo je vrlo jasna poruka i Vladi što poduzetnici očekuju od nje i kakva bi trebala biti buduća regulacija rada inspektorata. Velik dio problema, očito nisu trenutne loše odluke i način djelovanja, koji je stavljen pod povećalo samo zbog dodatne senzibiliziranosti u ovoj situaciji, nego u tome što je inspektorat radio na isti način kao i godinama prije: samovoljno, bezobrazno, bez osjećaja za poduzetnike i niti malo kao odjel koji bi trebao pomagati i imati savjetodavnu ulogu, prije uvođenja drastičnih mjera. Udruga Glas poduzetnika će nastaviti sakupljati i iznositi u javnost sve slične primjere, dokle god se susta drastično ne promijeni.