Održana je prva donatorska večera & party udruge Glas poduzetnika

0

Uz podršku donatora i članova UGP-a održana je prva donatorska večera Udruge, u sklopu koje su bili organizirani panel, edukacija, dodjela nagrada, aukcija crteža i slike te nastup Giuliana s bendom.

To je službena PR verzija. Činjenica je da me Bujas zvao dva dana prije partija sav u panici: ”Nismo popunili stolove, nitko ne želi dat’ 750 kn. Rekao mi je Oreščanin: ”Nabijem te 750 puta. To će ljudima biti skupo!”, ali ja ga nisam htio slušati. Samo nas ti možeš spasiti Dragi Vođo. Zovi ove svoje iz čučerske masonerije, smisli nešto. Platio bi ti koliko treba, ali znaš da sam suh k’o bakalar, al’ zato je Dražen pun k’o brod. Reći ću mu da odriješi kesu, ako nam spasiš event.”

Rekao sam mu: ”Tako ti i treba kad radiš s amaterima. Kakav Giuliano? Reci svima da dolazi Lidija Bačić. Pošalji samo ovu sliku s dekolteom i da vidiš kako se event puni.” Bujas: ”Ali Lile neće doći! Nemamo para za nju.” Ja: Zamisli da si na čelu Stožera i samo laži k’o Beroš. Poslije ćemo se izvuć’ da je Lidija bila pozitivna, a dobri Giuliano je uskočio da spasi stvar.” Bujas me poslušao, a sve ostalo je povijest.

Bujas i ja – Ulje na platnu

Dragi Vođa i Hrvoje Bujas – UGP donatorska večera – Avant Garden

Vratimo se na službeni PR:

Udruga Glas poduzetnika ovim putem objavljuje kako je u četvrtak, 25.11. uspješno održana prva donatorska večera & party Udruge u AvantGardenu u Zagrebu. Predsjednik UGP-a Hrvoje Bujas, pozdravljajući okupljene goste, prenio je svoju zahvalu svima koji su se odazvali pozivu i koji su redovito i aktivno podupirali rad Udruge u proteklim mjesecima. U uvodnom dijelu večeri održan je panel pod nazivom “Budućnost Hrvatske” s Petrom Štefanićem kao moderatorom i panelistima Draganom Jelićem, državnim tajnikom, Hrvojem Bujasom, predsjednikom UGP-a te Vukom Vukovićem i Ivanom Matić, članovima Upravnog odbora UGP-a. U programu donatorske večeri uslijedila je i prezentacija Zagrebačke banke o financijskom tržištu koju je održao Hrvoje Dolenec, direktor makroekonomske i tržišne analize.

UGP – Donatorska večera & party

Ako se pitate gdje je otišlo onih 750 kn, a vjerujte mi da se Kata Šmajser pita, pa imali smo i večeru: krem juha, odrezak s krumpirom, desert plus par butelja Trapan vina, UGP pivo by Varionica, a popilo se kasnije nešto i na šanku.

UGP donatorska večera i party @DearLeaderJoe – Dragi Vođa, Flash.hr
UGP pivo by Varionica
Foto: @DearLeaderJoe – Dragi Vođa, Flash.hr
Trapan
Foto: @DearLeaderJoe – Dragi Vođa, Flash.hr

Dio večeri koji će zaista ostati zapamćen nije dodjela nagrada u četiri kategorije – novinar godine, državni službenik godine, antipoduzetnik godine i UGP-ovac godine već moja spektakularna prisutnost. Parkirao sam Porsche nasred sale. Svaka sličnost s Olujom ’95. je slučajna.

UGP donatorska večera – Dragi Vođa na traktoru
Foto: Dražen Oreščanin, Flash.hr

Poduzetnice su padale u trans. U Avant Gardenu je odzvanjalo: ”Kako je HDZovski neodoljiv? Ja sam ga prva vidjela. Moj je! Ne budi sebična! Moj je! Kravo, Kozo…. Ne za ekstenzije Mirjanaaaa….! Brakovi su se raspadali kao Jugoslavija devedesetih. Jedna žena je rekla mužu: ”Ma nisi ti nikakav poduzetnik. Ti si običan gospodarstvenik. Pogledaj Vođu, nisi mu ni do koljena, a on ima metar i želju za rastom.” Bujas je morao intervenirati. Zamolio me da izađem malo na zrak kako bi pripadnice ljepšeg spola suzbile svoju požudu i kako bi se dodjela nagrada neometano nastavila.

Nagradu za najboljeg novinara godine odnio je Marko Repecki, novinar Telegrama iako sam ja najbolji novinar u povijesti novinarstva. Za državnog službenika nagradu je dobio državni tajnik, Dragan Jelić. Članovi udruge Glas poduzetnika i stručni žiri izabrali su Luku Burilovića za antipoduzetnika godine, dok je nagradu za UGP-ovca godine osvojio Mislav Bašić, direktor tvrtke 4uHa i aktivan član Udruge koji se istaknuo radom na Centru novog života i UGP kućama u Petrinji. U okviru donatorske večeri održana je i aukcija originalnih crteža Dijane Novak Krešić i slike Davora Jelisića. Večer je nastavljena koncertom Giuliana i benda Diktatori koji su prisutne izvrsno zabavili.

Kad se sve zbroji, event je bio odličan. Skupilo se dosta ljudi, hrana, glazba, cuga…. sve je bilo na nivou, ali zbog dekoracije na stolu, ocjena će biti 3. 

Autor: Josip Novosel aka Dragi Vođa aka Vin Diesel za siromašne – samozatajni bacač uroka iz Čučerja, dopisni član magazina ”S vjerom u Krista protiv UHLJEBA i komunista”, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i Gastro Snob. 

www.instagram.com/dearleaderjoe

www.facebook.com/dearleaderjoe.