Hrvoje Bujas – Prestanite nam otimati Plenkoviću i riješite korupciju u pravosuđu. Ne tražimo ništa, samo rad, digitalizaciju, manje poreze i više pravde!

0

Glas Poduzetnika u doba korone – Hrvoje Bujas

Poštovani g. Andrej Plenković svi Ministri Vlada Republike Hrvatske, ali i svi naši političari!

Dozvolite mi da Vam svima, a ispred poduzetnika i obrtnika predstavim 4 osnovna postulata (postulati su hipotetički po svojoj naravi, ali su potrebni pa se njihovo postojanje zahtjeva, otuda im naziv, prema latinskom postulare: zahtijevati, tražiti, postulati su potrebni kao nužne pretpostavke) na kojima bi trebali vec od 01.06.2020. početi graditi hrvatsko drustvo, a slijedom misije koju smo u UGP-u nazvali Hrvatska 2.0.

4 POSTULATA:

1) #VišeRada

Država ne smije poreznom i zakonodavnom i drugim politikama poticati nerad ili manji rad, tj. mora poticati rad, povećavanje prometa, povećavanje dobiti, povećavanje plaća itd.

2) #Digitalizacija

Država nema što tražiti od nas poduzetnika i obrtnika papir koji nam je sama dala! Digitalizirajte sustav, sada, do kraja!

3) #ManjiPorezi

Država ne mora dati ništa nama poduzetnicima, ali mora uzimati manje, jer mi najbolje znamo sto i kako investirati i kako “oploditi” onaj novac koji smo sami zaradili!

4) #VišePravde

Država se naplaćuje – zadnja! Zašto tražimo da npr. plaćanje PDV-a državi bude po naplati fakture, trajna, a ne privremena Mjera! Zašto?
Pa zato jer će u tom slučaju profunkcionirati Pravosuđe, država će sve napraviti da ono bude efikasno, kako bi se i sama sto prije naplatila! Trebamo efikasno Pravosuđe!

Zato smatramo da je iznimno bitno sad promišljati budućnost hrvatske, a sa startom od 01.06.2020., relaksacijom mjera, otvaranjem nasih poslova i trzista, jer mi poduzetnici nismo socijalna kategorija i nama ne treba socijalna pomoc.

Ali nam treba:

– porezna reforma, sa ukidanjem progresivnog oporezivanja rada, gdje ispada da se kažnjava svakoga tko zarađuje više, te te ga se ili demotivira, a demotivira se i poslodavca da plati više zbog extra nameta – Predlažemo FLAT RATE porez od 20%, iz minimalni cenzus (neoporezivi dio) od 5000 kn!

– podignite nivo ulaska u sustav PDV-a na 1 000 000 kn

– neoporezujte dobit koje se reinvestira natrag u tvrtku!

– potičite uzimanje racunu i izdavanje istog, vratite citav niz poreznih olakšica koje ima cijeli zapadni svijet, npr. odlazak u zubara, čuvanje djece u vrtićima, i sl. te se time borite i protiv ogromne opasnosti koja slijedi – sive ekonomije.

– ukinite SVE parafiskalne namete

– reorganizirajte Javnu Upravu i Samoupravu / ista MORA biti efikasan Javni servis.

Itd. itd.

Sad je vrijeme! Bilo je zapravo…JUČER!

U tisućama stabala (Vladinih Mjera, provedbi istih, sasvim nepotrebnog sindakalnog kakofonicnog nastupa, kojekakvih ideja sa svih strana i koncepata), ne vidimo šumu!

Ne vidimo ključni problem koji se upravo sad događa. Od nas poduzetnika se stvara socijalna kategorija, a mi to nismo – naš zadatak je podizanje konkurentnosti, ostvarivanje profita na tržištu, povećavanje zaposlenosti, punjenje proračuna kako bismo imali efikasan Javni servis, te stvaranje novih vrijednosti… to smo mi, to su poduzetnici, a na nama je prilagoditi se i postojećim i sutrašnjim tržisnim uvjetima!

Nakon svake krize, pa tako i nakon one 2008 g. birokracije se znatno, skoro duplo povećala, kao i sami troškovi države, ovaj put se to NE SMIJE dogoditi.

Gospodine Plenkoviću, poslali smo vam danas dopis gdje tražimo sastanak, tražimo ga što prije, što hitnije, jer vrijeme nam leti, naš Glas se mora cuti, ovaj put se neće ključne teme dogovarati bez nas, a povjerenje u kojekakve HGK, HOK i slične niti imamo, niti ga zaslužuju.

A sve vas iz ove Grupe koji se niste do sada uclanili, pozivam – učlanite se u UGP, budimo brojni, budimo slozni ➡️ https://glaspoduzetnika.hr/dokumenti/uclani-se/

I slobodno sherajte ovaj post, dobar Glas daleko se čuje!

Hrvoje Bujas

Predsjednik Udruge Glas Poduzetnika

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20