Roditelji dječaka Mareka s gotovo 20 dijagnoza mole za vašu pomoć

0

Dječak Mario rođen je carskim rezom, a treći dan života otpušten je kući kao zdrava beba.

Nakon točno mjesec dana života Mariju prestaje kucati srce i prestaje disati. Tu počinje drama obitelji Ujdur. Tata Niko i mama Kristina odmah zovu hitnu, te je Mario reanimiran u vozilu hitne pomoći.

Ostao je 100-postotni invalid, potpuno ovisan o tuđoj pomoći. Marek – hrabri lav, kako ga odmilja zovu, ima gotovo dvadeset dijagnoza, ne može samostalno disati, a njegovi roditelji bore se za svaki Marekov novi dan.

Mario danas ima šest godina, a svoj je šesti rođendan, na veliku žalost, proveo u Klinici za dječje bolesti Zagreb.

Liječnici su prošle godine u studenom roditeljima priopćili najtežu vijest – dječak je u terminalnoj fazi bolesti.

“Marek je na palijativi, budi se, ali isto tako zaspi i ne može se ga probuditi. Kore mozga ostalo je 5 mm, sve ostalo je šuplje. Također je dodatno stradalo moždano deblo koje upravlja vitalnim funkcijama. Puls mu pada i nažalost spasa nema. Liječnici su dali sve od sebe i sve invazivne metode su isključene pošto se samim time produžuje Marekova agonija. Svima koji brinu u Klaićevoj o njemu puno zahvaljujem”, rekla je njegova shrvana majka Kristina za Jutarnji list tada.
Dječaka su za rođendan medicinske sestre odjenule u bijelu košuljicu i crno odijelce i napisale mu lijepe poruke oko kreveta, ali nitko nije mogao sakriti golemu tugu.

Obitelj živi u podstanarskom stanu i imaju još jednu djevojčicu. Iako im je teško tražiti pomoć, tata koji ima status njegovatelja i majka koja je na bolovanju, našli su se i pred financijskim zidom.

Može im se pomoći uplatom na račun HR9624070003232856520 na ime Kristina Čeh Ujdur.

izvor: www.jutarnji.hr