Povodom prvog rođendana, 50 A Burger & Champagne Bar je predstavio eksploziju novih veganskih, vegetarijanskih i gluten free okusa, baš kao i paring hrane s koktelima.
Da se ne brinete, i dalje imaju normalne mesne burgere za nas kojima povrće služi samo kao dekoracija na tanjuru, ali ako ste Hipsteri (vegetarijanci, vegani, bezglutenaši…), onda ćete stvarno uživati u njihovim novim, bezmesnim delicijama. Uspjeli su spojiti najbolje od oba svijeta.
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr
Zvali su mene da im fotkam novi jelovnik, ali i uzvanike na proslavi rođendana. Nadobudno sam pomislio da je to zato što sam najbolji mladi fotograf u gradu, ali rekli su mi da nije zato, nego zato što sam najjeftiniji i još nadodali da više nisam ni tako mlad. U svakom slučaju, skakli su od sreće kad sam prihvatio suradnju.
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr
Čim se terasa napunila, bacio sam se na posao:)
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr
Zbog premium kvalitete namirnica, te iznimno opuštene i ugodne atmosfere 50 je pravi primjer fine casualrestorana. U njemu možete pronaći burgere Harvest, Seoul i Hvar, s vrlo atraktivnim kombinacijama sastojaka i domaćim umacima. No to nije sve, pravim će se sladokuscima svidjeti i iznimno ukusni pileći i svinjski rameni, pileća krilca s aromatičnim umakom od plavog sira i štapićima od celera te nekoliko vrsta proljetnih salata.
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr
Posebnost ovog restorana je što većinu jela mogu spraviti na veganski, vegetarijanski ili gluten free način (označeno kraj svakog jela na jelovniku) što je novost u našem gradu.
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr
Uz već spomenuta jela veliku pažnju privlače i Salata od kvinoje i cikle te Yasai salata. Dok prva skriva okruglice od kvinoje i tikvica vrlo interesantnog okusa, ljubitelji škampa odabrat će Yasai salatu u kombinaciji s avokadom, wakame algama, enoki gljivama i tofuom.
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr
Osim inspirativnih jela ekipa 50-ja osmislila je i osvježavajuće deserte – Crème brûlée od maline, Cheescake Style Crème brûlée, kao i domaće kekse obogaćene mirisom lavande, a uz njih, po riječima Isabelle Špigić, voditeljice restorana, svakako vrijedi probati Ysabel Regina Espresso Martini koktelastu kavu.
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr
Chef Nikola Marković pripremio je proljetni jelovnik, već postojećim klasicima dodao potpuno nova jela te u suradnji s Adenom po prvi put u Zagrebu gostima ponudio jelovnik koji spaja hranu i pića.
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr
Za sve one koji često oklijevaju što popiti uz ukusan obrok, osmišljeni su posebni “50 cocktail pairings”. Na njima su navedena jela u kombinaciji s najboljim od egzotičnih koktela pa gosti više ne trebaju razmišljati što naručiti uz npr, Harvest (vegetarijanski burger). Uz njega je savršena kombinacija koktel Avocado Batida – neobičan jer se pije iz posebne “instalacije”. Ljubitelji japanskih jela koji odaberu Tonkatsu upotpunit će doživljaj odabirom koktela Sake Champagne Mojito, dok je uz pileća krilca idealan okus Mediteranske Sangrije.
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr
Vlasnica Adena mi je demonstrirala kako se pravilno pije koktel:)
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr
Treba također napomenuti da Adena nije samo velika ljubiteljica koktela i dobre hrane, nego i velika ljubiteljica životinja (udomila je 4 psa). 50 je dog friendly place. Možete slobodno doći sa svojim ljubimcima i s njima uživati u vrhunskoj hrani i koktelima.
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr
Dosta je bilo hvalospjeva. Dođite u 50 i uvjerite se sami:)
PS: Sve je bilo savršeno dok im nisam ispostavio račun za fotkanje. Ostavili su mi ovu poruku na radnoj ploči.
Autor: Josip Novosel aka Gastro Snob, samoprozvani Dragi Vođa, fotograf na sprovodima, vjenčanjima, elitnim gastro destinacijama…, dopisni član magazina ”Nabijem te na gluten”, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i snob.