Luminize: 4 Hrvatice pjevale za nizozemskog kralja!

0

HAG, petak, 27. travnja 2018.

Nizozemci svake godine 27. travnja priređuju proslavu kralju za njegov dan – Kings’s  day (rođendan kralja Williema Alexandra) uz glazbu, sajmove i festivale, a budući da je to državni praznik, slavi se u svakom malom mjestu, dok se u velikim gradovima sprema nešto posebno i drugačije.

Upravo na jednom takvom, velikom i posebnom festivalu, The Life I Live, nastupila je i hrvatska grupa Luminize. Festival koji se održao u Hagu posjetilo je više od 300 000 ljudi, tako da slobodno možemo reći da je grupa Luminize napravila sjajnu atmosferu i učinila proslavu kraljevog rođendana još boljom!

„Zvuči nam nestvarno da smo kao hrvatski band dobile ovakvu priliku za promociju, ali i pozornost samih Nizozemaca. Nakon svirke u Ziggo Domu, kao predgrupa Golden Earringu i nastupom pred 17 000 ljudi mislile smo da smo za sad “iskoristile” sve velike prilike, ali eto dočekalo nas je još jedno ogromno iznenađenje!“- izjavile su cure.

Četiri djevojke iz Crikvenice, svoju karijeru već godinama grade u Nizozemskoj, stoga ne čudi da su nakon uspješne turneje na kojoj su promovirale svoj debitantski album „All or nothing“ dobile poziv za sudjelovanje na ovakvom festivalu.

Iako im popularnost u Nizozemskoj raste, cure su još uvijek skromne i iznenađene odazivom na njihove koncerte i pozornošću koju dobivaju.  „Još nam izgleda nevjerojatno hodati gradom i na svakom koraku vidjeti ogromne jumbo plakate sa licem benda. Svaki dan primamo poruke fanova koji rade selfije sa plakatima. Potrudili smo se napraviti show koji će Nizozemci zapamtiti, i naravno, učiniti naše Hrvate ponosnima!“ –  dodale su na kraju djevojke iz grupe Luminize.