Danijela Dvornik – Ne radim ništa, a imam sve:)

0
Putuje, jede po najboljim restoranima, a ne radi ništa. Ovo nije priča o meni, ovo je intervju s Danijelom Dvornik koji ću upravo objaviti na portalu Flash.hr.

Moji su iz Čučerja, a tamo su svi Bogobojazni. Svake nedjelje se ližu crkveni oltari. To je tradicija. Kako sam okružen Katolibanima, zapitao sam se: ”Znam li nekog tko ne štuje Boga? S kim bih se mogao naći u nedjelju, a da mjesto nalaženja nije Katedrala?” Sjetio sam se tad Danijele Dvornik. Ta bježi od crkve k’o HDZ od MOST-a. Predložio sam joj da odemo u 50A Burger and Champagne bar na burgere i koktele, a usput da napravim i neki intervju s njom. Spomenula je da mora paziti na ishranu prije ljeta, ali da će ipak doći jer tko zna kada ću ja opet biti široke ruke da ju počastim.

50 A BURGER & CHAMPAGNE BAR – Danijela Dvornik i Gastro Snob – IDILA – ulje na platnu
foto: Ivana Ajtić, Flash.hr

 

Kako ju ne bih ispitivao na prazan želudac, naručio sam koktele (Cognac French 75 i Sparkling Lemon Drop), burger Hvar za nju te lagani janjeći burger s krumpirićima u umaku od pet vrsta sira i špekom za mene.
50 A BURGER & CHAMPAGNE BAR -burger HVAR
foto: Josip Novosel, Flash.hr

U jednom trenutku mi je rekla: ”Joco! Lidija Bačić je iza tebe!”. Naivan poput stranke umirovljenika, okrenuo sam se, a ona je iskoristila trenutak moje nepažnje i progutala hamburger kao Anakonda. Naravno da Lidija Bačić nije bila iza mene.:(

50 A BURGER & CHAMPAGNE BAR – Danijela Dvornik i njezin HVAR burger
foto: Ivana Ajtić, Flash.hr

Kad je utažila glad, postavio sam joj par pitanja.

1. Govore za tebe da ne radiš ništa i da živiš na račun autorskih prava Dina Dvornika, ali ja znam da skupljaš kamenje po plaži i izrađuješ ribice koje prodaješ. Osim što tim činom devastiraš obalu, reci nam zaradiš li više od tantijema ili prodaje ribica?

Ma znam….od kada ne radim ništa, imam najviše posla. To ti se zove paradoks života. Krenula sam devastirati obalu jer vidim da svi nešto devastiraju. Može me se vidjeti kako tumaram plažama u sitne sate i skupljam kamenje umjesto praznih plastičnih boca, a da ne bi bilo kako samo devastiram obalu, ja te kamenčiće oslikavam ručno i tako je nastao brend ReebaWish koji je tek u uzletu, ali polagano ide. Još uvijek više zarađujem od tantijema.
Reebawish – Danijela Dvornik

2. Nedavno si se vratila iz Indije. Tko to sve financira? Imaš sponzora?

Kako sasvim dobro živim od muževih tantijema, tako sam sama sebe počastila putovanjem u Indiju. Bilo je to super iskustvo. Indija je posebna zemlja po svemu. Ja sam bila u GOI. To je turistički dio, tako da je to drugačije od prave Indije. U svakom slučaju, ponovila bih to iskustvo. Čak mi je jednom, dok sam se vozila njihovim normalnim vlakovima, palo na pamet kako bi sve Hrvate trebalo dovesti u Indiju na barem 2 tjedna da shvate koliko su zapravo sretni. Sigurno bi cijenili život puno više, a i HŽ.

3. Ovo ljeto organiziraš u Splitu funky festival, posvećen Dinu Dvorniku. Zar nisi dosta živjela na račun njegova imena? Priča se da nećeš zvati Lidiju Bačić da nastupi?

Ma kakvi, eksploatirat ću njegovo ime dok sam živa baš za “dispet” svima. Zar bi bilo normalno da tamo neki Pero Perić eksploatira ime i djelo moga muža? Moj pokojni muž mi je jednom rekao dok je bio živ: “Dani, kad jednom umrem, iskoristi sve šta možeš i nemoj odustati, jebe ti se šta drugi govore. To je tvoje i Ellino.”, i ja se toga držim ko’ Plenković HDZ-a. Razmišljam da pozovem Lidiju Bačić barem da stoji na bini kao prateći vokal…., to garantira planetarnu popularnost festivala. Na festivalu “AJ CHA nastupit će Songkillersi, JINXI, Splitska Dica ( NENO BELAN, BAN I DIKTATORI, TRIBUTE TO DINO DVORNIK BAND), mnogi DJ-i i još neki bendovi…, uglavnom bit će veselo.

4. Spominjala si kako ćeš izdati i neku kuharicu. Nije li dosta što se Ava Karabatić bacila u spisateljske vode?

Gle, ako može Ava mogu i ja. Nema danas pravila. Evo i ti možeš izdati knjigu o uspjehu. Radim na kuharici već dosta vremena. Ideja je nastala jer mi je dosadilo pisati kćeri recepte preko mobitela i shvatila sam kako bi bilo najbolje to sve staviti u neku knjigu koju će imati kod sebe. SVAKA kćer bi morala imati to jer ti uvijek treba u životu. Bit će tu još iznenađenja, ali to neka ostane tajna. Vidiš kako je to kad ništa ne radiš, posao dolazi sam od sebe.

5. Odveo sam te na burgere i koktele. Kerum je jeo ćevape i pio šampanjac. Kako ti se sviđa takav životni stil?

Kvalitetna hrana je uvijek dobro došla. Da su tvorci šampanjca znali za ćevape, garantirano bi to uvrstili u ponudu i tako povećali potrošnju šampanjca. Francuzi ne bi mogli proizvesti dovoljno šampanjca za svoje potrebe, a kamoli svjetske. Kad ožedniš nakon ćevapa, treba barem litra šampanjca po čovjeku da se sve slegne. Nije Kerum seljak, nego Francuzi nemaju tolike količine šampanjca pa uz njega nude neke male zalogajčiće koji ne traže više od čaše šampanjca.

Stigla je nova runda koktela, a jedan je bio ukrašen ružom “A LA OLA”. Danijela je inzistirala da ja uzmem taj. Rekla je: ”Daj da te slikam. Sad si Jole Pička!”

50 A BURGER & CHAMPAGNE BAR – Josip Novosel aka Gastro Snob
foto: Danijela Dvornik, Flash.hr
Ubili smo se u hamburgerima, a i kokteli su nas pošteno lupili. U tom trenutku nas je ljubazna konobarica počastila rakijicama, a ubrzo je došla i moja omiljena konobarica i managerica Ivana kako bi ovjekovječila naše druženje.
50 A BURGER & CHAMPAGNE BAR – Danijela Dvornik i Gastro Snob – KOKTEL IDILA – ulje na platnu
foto: Ivana Ajtić, Flash.hr
Idila je kratko trajala. Danijela je stvarno mislila da ja častim. Kad je stigao račun, nastao je nesporazum.
50 A BURGER & CHAMPAGNE BAR – Danijela Dvornik i Čučerski davitelj
foto: Ivana Ajtić, Flash.hr
Zaletjeli smo se nakon sjajnih burgera do slastičarnice Magnolia na kolače.
Slastičarnica Magnolia
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Slastičarnica Magnolia
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Slikao sam dva kolača, ali pojeli smo ih četiri. Pitao sam Danijelu “Kako ti se sviđa gastro intervju?” Ona je odgovorila “Ma ovo je Gastro silovanje. Morat ću na dijetu.” Rekla je da bi valjalo prileć’ nakon ovakvog ubijanja u šećeru, a ja sam predložio da nastavimo intervju na Zagreb 360 vidikovcu jer su nedavno nabavili nove ležaljke i sada je prostor kao stvoren za izležavanje.
Zagreb 360 vidikovac i prostor za evente – Selfie
Foto: Danijela Dvornik, Flash.hr
Nastavio sam s važnim pitanjima, nakon što sam Danijeli uzeo Ipad i objasnio joj da on ne služi za selfije, nego za likovno izražavanje.
Crtež Franje Tuđmana na Ipadu by Čučerski Picasso
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

6. Zašto ti je Flash.hr najdraži portal i kako su ti moje kolumne promijenile život na bolje?

Hahaha….ja bez tvog Flash.hr portala ne idem na wc. Kad ti nešto napišeš, ja znam da je to najobjektivnije što mogu pročitati. Često si u pravu. Gastro rubriku preskačem jer me to provocira. Mi koji se trudimo biti na dijeti, zapravo te mrzimo. Evo i danas si me izmasakrirao hranom. Sutra moram po gorku sol i u kaznu. Od kada te čitam, život mi nikada nije bio bolji. Naučila sam mnogo stvari koje sada primjenjujem u svom životu. Stvarno. (NE ZNAM JE LI OVO SARKAZAM JEDNE UDOVICE, ALI LASKANJE GODI ČAK I AKO LAŽE.)

7. I za kraj, najvažnije pitanje koje zanima svakog pravog domoljuba: ”Gdje si bila 91.?”
91. godine sam bila na Ksaveru u skloništu s Ellom koja je tada imala godinu dana. Osim što mi je to trčanje u sklonište s malim djetetom i pudlicom po totalnom mraku išlo na živce, moram priznati da smo se lijepo družili sa susjedima.
PS: Ako sam nešto zaboravio, slobodno sada kaži ili zauvijek šuti!
Nisam kupovala u Konzumu od prvog miseca. Neka propadnu! Kupila sam ananas tamo i kad sam došla kući i otvorila ga, bacila sam ga u smeće jer je bio nejestiv. Bez okusa i mirisa. Tada sam sebi obećala da neću više nogom kročiti u taj dućan. Nije to bilo prvi put.
Kasnije nam se još u izležavanju pridružila gđica Rea Tas, ali to je sada posve nebitno za ovu priču. Baljezgala je s Danijelom nešto o jogi i zdravom životu.
Zaključak ovog intervjua je – Život nema smisla ako ne pratite mene na Instagramu: https://www.instagram.com/dearleaderjoe
Autor: Josip Novosel aka Gastro Snob aka Dragi Vođa, samozatajni bacač uroka iz Čučerja, dopisni član časopisa “I Masoni imaju osjećaje”, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i Snob.
Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20