Za rast BDP-a zaslužna je UF, a ne Marić. Plenković i VLADA moraju pasti! Vrijeme ja za nove izbore!

0

Nakon što je danas Plenković sramotno zatražio smjenu tri minsitra MOST-a jer nisu htjeli podržati ostanak ministra financija Marića u Vladi, sve karte su otkrivene i jedino riješenje su novi izbori. Plenković i ova Vlada koja štiti kriminal u Agrokoru i ministra Marića koji je morao znati što se tamo dešava, više nemaju legitimitet.

Godinama su svi znali da Agrokor ucjenjuje i ne plaća dobavljače, da ne plaćaju poreze, da je zaduženost Agrokora veća od vrijednosti njegove imovine, a čovjek koji je došao iz Agrokora na mjesto ministra financija je pokušao to sve zataškati i na brzinu izmjeniti sve zakone kako bi mogao spasiti svog bivšeg poslodavca.

Jedino logično riješenje bi bila smjena ministra Marića i njegov kazneni progon, ali nakon što ga je Plenković podržao, sada je svima jasno ”MAFIJA IMA SVOJU DRŽAVU!”

Plenkovićev argument je rast BDP-a za koji pripisuje zasluge Mariću, ali to nije istina. Marić nije smanjio rashode države, nego ih je povećao, a prihodi su rasli samo zbog većih poreznih opterečenja, već ionako preopterećenih građana. Zato je i stotine tisuća ljudi pobjeglo trbuhom za kruhom iz ove zemlje. Ta ista Vlada želi uvesti porez na nekretnine jer bi se taj porez za razliku od komunalne naknade mogao nenamjenski trošiti, a u isto vrijeme bi razvlastili građane ove zemlje od kuća i stanova.

Za rast BDP-a najviše je zaslužna Udruga Franak i svi oni koji su se s njima borili da dođe do konverzije kriminalnih CHF kredita. Da se konverzija nije napravila, rasta BDP-a ne bi bilo.

Pitali smo i Gorana Aleksića dal’ je za rast BDP-a zaslužnija Udruga Franak ili ministar Marić.

”Svakako su mjere koje je poduzela Udruga Franak da dođe do konverzije CHF kredita, zaslužnije više nego mjere ministra. Ministar je tipični šablonski stručnjak, bez hrabrosti za državničke poteze utemeljene na pravu i pravičnosti.”

Vrijeme je da se oporba i svi građani udruže i da krene smjena ove kriminalne vlasti. Ministar Marić nije smio dobiti podršku premijera. Ovo je ravno Veleizdaji i pljuvanje u lice svakom poštenom građaninu ove zemlje!

 

Autor: Josip Novosel