Uz porez na nekretnine plaćat ćemo i komunalnu naknadu!? Siromašni moraju platiti pljačku tajkuna i političara!

0

Iako je Vlada govorila da uvodi porez na nekretnine umjesto dosadašnje komunalne naknade, to baš i nije tako. Osim što će porez na nekretnine u većini slučajeva biti viši nego dosadašnja komunalna naknada, uz porez na nekretnine, od 2018. uvodi se građevinska renta!

Građevinska renta je novo ime za postojeću komunalnu naknadu koju plaćaju vlasnici svih nekretnina u Hrvatskoj. Rekao bi narod ”Isto sranje, drugo pakovanje.” 

Rentu bi plaćali korisnici postojeće infrastrukture. Visina komunalnih doprinosa ovisila bi o izgrađenosti infrastrukture pa bi doprinosi bili veći tamo gdje se gradi više i obrnuto. Prođe li zakon kako je napisano u prijedlogu, od 1. siječnja 2018. u Hrvatskoj će se plaćati doprinos za građenje komunalne infrastrukture, porez na nekretnine i komunalna renta, što nadmašuje sadašnja davanja temeljena na vlasništvu nad nekretninama.

Iako su vaši roditelji, djedovi i bake, izgradili, platili i preplatili svu infrastrukturu, sada ćete vi još jednom plaćati sve što je odavno plaćeno. Država nema novca, a pljačku političara i tajkuna moraju podmiriti siromašni građani u vidu novih poreza. Država zna da će građani to napraviti bez pogovora, jer se Hrvati nikad ne bune. Vas možda politka ne zanima, ali političare itekako zanimate vi tj. vaša imovina. 
Porez na nekretnine trebao bi u prosjeku biti skuplji za stanove i kuće sagrađene nakon 1988. godine, a jeftiniji za sve ostale objekte, osim ako nisu luksuzne kvalitete. Jedina je stvar u tome što uvođenjem poreza na nekretnine vi više niste vlasnik svoje nekretnine, nego ste u najmu kod države. Ako ne platite najam, ostajete bez nekretnine. Uz porez na nekretnine i građevinsku rentu, samo je pitanje dana kada ćete ostati bez svega. Ako se ne pobunite na vrijeme, bolje niste ni zaslužili.
PS: Ako ste protiv poreza na nekretnine, podržite rad našeg portala lajkom na našu Facebook stranicu: https://www.facebook.com/Flash.hr.newsportal/
Autor: Josip Novosel